Aleksandar Živanović, najmlađi seniorski reprezentativac Srbije na nedavnom Evropskom prvenstvu, treće je pojačanje kragujevačkih Divljih veprova pred novu sezonu, posle Slavoljuba Dukovskog i Nenada Andonovića, takođe članova našeg najjačeg nacionalnog tima.

Ovaj sedamnaestogodišnjak ponikao je u Inđija Indiansima, a prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, pre nego što je debitovao za seniorski tim. Primarno igra na poziciji defanzivnog beka, ali je izuzetan atleta, pa je u mlađim kategorijama nastupao na više pozicija.

U kragujevački tim dolazi kako bi još više napredovao i oprobao se u CEFL ligi, protiv najjačih evropskih timova.

– Pre svega Veprovi su jedna ozbiljna ekipa i imaju odličan sistem koji već godinama donosi fantastične rezultate. Odlučio sam da ovu sezonu odigram za njih, jer mislim da će ona biti ključna za ostvarivanje mojih daljih ciljeva. Pojedine igrače Veprova poznajem veoma dobro, prvenstveno kao trenere, ali i kao saigrače iz reprezentativnih redova. Sam njihov odnos prema drugim saigračima je i bio ključan da se opredelim za ovu odluku. Kao aktuelni šampioni, ne bi trebalo da očekujemo ništa manje od titule u Superligi, a što se tiče CEFL-a, trenutno najjače evropske lige, očekujem da budemo ambiciozni i težimo ka vrhu – rekao je Živanović.