Posle ženskog tima, seniorskog fleg tima i kadeta, u nedelju od 13 časova, startovaće i juniori Kragujevac Wild Boarsa, utakmicom drugog kola sa Jagodina Black Hornetsima, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

Glavni trener juniorskog tima Veprova, Danilo Mijušković, istakao je da očekuje dobre rezultate u aktuelnoj sezoni u kojoj brani šampionski tron.

– Ova sezona je čudno počela, kasnili smo po planu priprema, imali malo trenera, a veliki broj igrača, ali sve smo nekako usput rešavali i zadovoljan sam napretkom i zalaganjem. Prvi put posle dužeg niza sezona imali smo dovoljno igrača na treninzima da igramo 11 na 11 što smo iskoristili i zaista mislim da ova kombinacija iskusnih, kojima je ovo poslednja juniorska sezona i mlađih igraca od kojih su neki i dalje kadeti, ima sjajnu budućnost i očekujem velike stvari od njih. Ne samo ove sezone već na duže staze – rekao je Mijušković.

Otkazivanje utakmice prvog kola sa Kraljevo Royal Crownsima, Veprići su iskoristili za odigravanje sparing meča protiv kombinovanog sastava seniora.

– Nakon što su prevazišli taj neki strah na početku, juniori su odradili odličan posao, pokazavši da mogu da se nose i sa reprezentativnim risiverima, kornerbekovima, lajnbekerima… Videli smo na čemu treba da radimo i u ovu nedelju pred utakmicu ušli fizički i taktički spremni. Preostaje nam da se mentalno pripremo za prvu zvaničnu utakmicu ove sezone i pokažemo da titula neće ove godine tako lako promeniti vlasnika, iako nam to nije bio prvobitni cilj ove sezone, ali kada pogledam roster i napredak koji su igrači ostvarili, moram da očekujem samo najbolje od ovih momaka – dodao je povremeni reprezentativac Srbije.

Stršljenovi su u poslednjih nekoliko sezona veliki rivali Veprova u mlađim selekcijama, ali između ovih ekipa vlada i još veće prijateljstvo.

– Jagodina je naš dobro poznati rival i uvek odigramo odlične mečeve, pa isto očekujem i ove nedelje. Dobro smo proučili njihovu igru sa obe strane lopte i očekujem da napad postigne dosta poena, dok sa suprotne strane očekujem mali broj istih. Jagodina nije ista ekipa od prošle sezone. Pored toga što imaju novog glavnog trenera, Milana Lunića, koga mi iz kluba dobro poznajemo, imaju i neke nove igrače koji će sigurno doprineti da utakmica bude jako zanimljiva i pravi derbi Šumadije, kao i svake godine – zaključio je Mijušković.