Kragujevac Wild Boarsi postali su šampioni Youth lige Srbije, pošto su trijumfovali na finalnom turniru drugog izdanja ovog takmičenja, održanom na terenu Sportskog centra „Glavinci“, u Jagodini.

U finalnom duelu debitanata u konkurenciji najmlađih selekcija koje se takmiče pod punom opremom, Divlji veprovi nadigrali su domaće Jagodina Black Hornetse, rezultatom 33:20.

Blago favorizovani Stršljenovi, koji su do finala imali sve pobede, silovito su započeli i poslednju borbu za trofej. Kvoterbek Aleksandar Milenković najpre je utrčao u end zonu Kragujevčana, a nedugo potom asistirao za tačdaun Draganu Paločeviću, za veliku startnu prednost (12:0).

Izgledalo je u tim trenucima da će Jagodnci lako do trijumfa, ali su se kragujevački igrači ubrzo probudili. Vasilije Galjak je ekspresno inicirao preokret, prvo hvatanjem pasa povređenog kvoterbeka Alekse Đokića, a već u sledećem napadu Blek hornetsa vraćanjem intersepcije (13:12). U najgorem mogućem trenutku po protivnički tim, u poslednjem napadu prvog dela susreta, Đokić je sa end zonom spojio i Pavla Škrkića, bez sumnje najboljeg igrača finalnog turnira, za 19:12 na poluvremenu.

Po povratku sa odmora Škrkić je trčanjem još dva puta postigao tačdaun i otklonio sve dileme oko pobednika (33:12). Sve što su domaći uspeli da urade do kraja bilo je da ublaže poraz, pasom Milenkovića ka Bogdanu Pavloviću.

Za najboljeg igrača Youth lige Srbije proglašen je kvoterbek Veprova, Aleksa Đokić.

Pehare, medalje i zahvalnice učesnicima uručili su predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala, Rade Rakočević, i koordinator za školski sport, omladinske i dečije programe, Srđan Ćosić.

Turnir je protekao u dobroj organizaciji Jagodinaca, a završen je zajedničkom večerom za sve aktere.

Jagodina Black Hornets – Kragujevac Wild Boars 20:33 (12:19)
Kretanje rezultata
:
6:0 Aleksandar Milenković trčanje 25 jardi, neuspešno za 1
12:0 Milenković pas 65 jardi ka Draganu Paločeviću, neuspešno za 1
12:7 Aleksa Đokić pas 16 jardi ka Vasiliju Galjaku, Škrkić pretvaranje za 1
12:13 Galjak vraćanje intersepcije 25 jardi, neuspešno za 1
12:19 Đokić pas 34 jarda ka Pavlu Škrkiću, neuspešno za 1
12:26 Škrkić trčanje 58 jardi, Đokić pretvaranje za 1
12:33 Škrkić trčanje 4 jarda, Galjak pretvaranje za 1
20:33 Milenković pas 16 jardi ka Bogdanu Pavloviću, Pavlović pretvaranje za 2

 

U meču za treće mesto Čačak Angel Warriorsi bili su ubedljivi protiv beogradskih Vukova – 32:0.

Finalni turnir Wild Boarsi su otvorili sigurnom i ubedljivom pobedom nad Angel Warriorsima (33:14), u prvom polufinalnom susretu.

Junak susreta bio je Aleksa Đokić sa tri tačdauna – po jedan pasom, trčanjem i vraćanjem intersepcije. U end zonu su utrčali i Vasilije Galjak i Pavle Škrkić, a Nemanja Milisavljević je uhvatio pas za tačdaun. Poraz Čačana ublažili su Nebojša Protić trčanjem i Andreja Stevanović pasom ka Lazaru Stojanovu.

youth sampioni (2)