U premijernom meču nove sezone Centralno-evropske lige u američkom fudbalu (CEFL), kragujevački PBB Divlji veprovi ubedljivo su savladali Wolves-e u Budampešti, rezultatom 55:28.

Na dan utakmice Veprove je dočekala neprijatna vest da im je u glavnom gradu Mađarske tokom noći obijen autobus, ali na svu sreću nestalo je samo par torbi, vazdušni jastuci autobusa i nešto medicinske opreme, dok je oprema za utakmicu ostala netaknuta. Međutim, Kragujevčani su morali da sačekaju da policija izvrši uviđaj, zbog čega su na stadion stigli dva sata kasnije nego što je prvobitno planirano.

Posle kratkog zagrevanja istrčali su na teren i već u prvom posedu poentirali, kada je povratnik u tim, Sten Bedvel, odlično pronašao debitanta Milorada Živkovića u protivničkoj end zoni, a potom je prve poene u crnom dresu postigao i Amerikanac Trej Mekvej – 12:0.

A onda je na scenu stupio sjajni američki risiver Čed Rusinkovič, koji je do poluvremena vezao čak četiri tačdauna, dok je na drugoj strani odlična odbrana kragujevačkog tima poklekla samo jednom, pa se na odmor otišlo sa vođstvom gostiju 41:7.

Defanziva Vajld borsa bila je na velikom iskušenju, jer je specijalni tim tokom čitavog meča bezuspešno izvodio onside kick, pa su napadi mađarskih Vukova započinjali sa sredine terena. Ipak, Veprovi su i bez jednog od najboljih igrača, defanzivnog linijaša Vladimira Radenovića, odolevali naletima domaćina, a mladi Đorđe Petrović i Marko Košutić zabeležili su po jednu intersepciju, dok je Milan Lunić pokupio fambl.

Na samom startu drugog dela Bedvel je ponovo pronašao Mekveja, ovoga puta za tačdaun pas od 78 jardi (48:7), posle čega se igralo po mercy rule pravilima, a Kragujevčani su do kraja na terenu bili sa drugom postavom.

To su Mađari iskoristili i smanjili zaostatak na „minus 20“ (28:48), ali je u finišu mladi kvoterbek Stefan Stefanović lepo uposlio Živkovića i tako se postarao da pobeda njegovog tima bude ubedljvija.

Kvoterbek Veprova Sten Bedvel oborio je CEFL rekord po broju bačenih pasova za tačdaun (7), dok je Čed Rusinkovič postavio rekord u broju uhvaćenih tačdauna (4). Zanimljivo je da su igrali samo prvo poluvreme i prvi napad u drugom.

Drugi meč prvog kola između beogradskih Vukova i zagrebaćkih Patriots-a je odložen, dok su Silverhawks-i iz Ljubljane bili slobodni, pa su Veprovi trenutno usamljeni na liderskoj poziciji.

Budapest Wolves – PBB Kragujevac 28:55 (0:20, 7:21, 7:7, 14:7)

Kretanje rezultata:

0:6 Sten Bedvel pas ka Miloradu Živkoviću za 20 jardi, neuspešno pretvaranje za 2,
0:12 Bedvel pas ka Treju Mekveju za 18 jardi, neuspešan PAT,
0:20 Bedvel pas ka Čedu Rusinkoviču za 24 jarda, pretvaranje za 2 Bedvel ka Rusinkoviču,
0:27 Bedvel pas ka Rusunkoviču za 30 jardi, Ružić PAT
7:27 br. 27 trčanje za 10 jardi, uspešan PAT
7:34 Bedvel pas ka Rusinkoviču za 20 jardi, Ružić PAT
7:41 Bedvel pas ka Rusinkoviču za 2 jarda, Ružić PAT
7:48 Bedvel pas ka Mekveju za 78 jardi, Ružić PAT
14:48 br. 27 trčanje za 50 jardi, uspešan PAT
20:48 br. 35 trčanje za 3 jarda, neuspešno pretvaranje za dva
28:48 br 27 trčanje za 3 jarda, uspešno pretvaranje za dva
28:55 Stefan Stefanović pas ka Živkoviću za 50 jardi, Ružić PAT