Američki trener Alen Valstrom, koji je u prethodnoj sezoni bio koordinator odbrane poljskih Bialystok Lowlanders-a, novi je glavni trener i defanzivni koordinator Kragujevac Wild Boarsa.

Ovaj 54-ovorogodišnji stručnjak pored fudbala, ima bogatog iskustva i u ostalim sportovima, poput atletike i biciklizma. Njegovi Lowlanders-i prosečno su primali 18 poena po utakmici u najjačoj ligi Poljske.

– Pre svega, veoma sam zahvalan što sam izabran da predvodim Divlje veprove, ovo je neverovatna prilika za mene. Posle sezone u Poljskoj planirao sam da se vratim u SAD, ali sam dobio veoma zanimljivu ponudu od Veprova i rešio da je prihvatim. Znao sam za klub poslednjih pet godina, kroz CEFL ligu i sajt AFI. Nivo uspeha koji su postigli govori sam o sebi i morala je da bude takva ekipa da bih prihvatio ponudu i odvojio se od porodice. Miloševa ponuda bila je velika stvar za mene, a posle razgovora sa trenerom Džošom Hepnerom sam još ozbiljnije počeo da razmišljam kako da realizujem ovo. Kockice su tu za osvajanje šampionata, a prilika da budem uključen u omladinski program je veoma privlačna. Veprovi su ono što sam tražio i jedva čekam da počnemo – rekao je Valstrom.

On je dodao da već ima dosta predznanja o fudbalu u Srbiji i Divljim veprovima.

– Znam da je američki fudbal u Srbiji još uvek relativno mlad, ali nivo igre je odličan, sličan onom u Poljskoj. Veprovi imaju uspeha u CEFL-u, kao i ostali srpski timovi koji su nastupali u tom takmičenju, pa je kvalitet igre visok. Znam dosta o Veprovima, jer pratim fudbal u Evropi već deceniju. Protekla sezona za ovaj tim bila je razočaravajuća, s obzirom na to da želi da se bori za trofej svake sezone. Da bismo u tome uspeli, moraćemo da popravimo odbranu i donesemo prave odluke o importima, kako američkim, tako i evropskim. Kultura i struktura Veprova nam omogućavaju borbu za titulu, na nama je da omogućimo napornim radom da se to desi – kazao je Valstrom.

Novi trener Veprova podvukao je da je cilj povratak pehara u Kragujevac, ali i poboljšanje rada sa mlađim kategorijama.

– Očekujem žestoku borbu u domaćem šampionatu. Gledajući utakmice online, video sam da postoji nekoliko ekipa koje svima mogu da naprave probleme i tu su timovi koji su u međuvremenu postali još bolji. Moraćemo da razvijemo naše mlade igrače i one koji nisu dobijali mnogo šansi, kako bi uvek bili spremni da zamene startere kada je to potrebno. Razvoj mladih igrača je od ogromnog značaja za dugoročne uspehe tima – zaključio je Valstrom.