Amerikanac Met Savickis u nedelju će stići u Kragujevac, gde će nešto više od mesec dana provesti kao trener ofanzivne linije Divljih veprova.

Savickis je više od 10 godina igrao u najeltnijim američkim takmičenjima. Karijeru je započeo u srednjoj školi u Ilioni, na najvišem niovu, u najjačoj konkurenciji, što mu je omogućilo da u koledž karijeri obuče dres prestižne ekipe Sacramento State Hornets, člana NCAA Prve divizije FCS.

On će karijeru nastaviti u Češkoj, ali je izrazio želju da u međuvremenu radi sa Veprovima, što je uprava kragujevačkog kluba oberučke prihvatila.

– Izabrao sam Divlje veprove jer sam želeo da budem deo tima sa pobedničkom kulturom i linijašima koji žele da uče i dovedu svoju igru do savršenstva. Mislim da ovdašnji igrači imaju ogroman potencijal i da uz još detaljnije treninge i neke nove vežbe, mogu da budu najbolja ofanzivna linija u Evropi – rekao je Savickis.

On je dodao da su se Veprovi konstantno dobrim partijama utvrdili na mapi najboljih evropskih klubova i da su prepoznatljivi u svetskim krugovima američkog fudbala.

– Znam da Vajld borsi na oba fronta beleže odlične rezultate i da bi trebalo da nastave sa uspesima i ove godine. Takođe su prepoznatljiv brend i van granica Srbije, ljudi znaju za njih i importi sa kojima sam pričao su oduševljeni vremenom provedenim u Kragujevcu. U timu vlada sjajna porodična atmosfera u šta sam se već uverio iako još uvek nisam stigao. Menadžment kluba je takođe odličan i znaju šta je potrebno da se napravi veliki tim. Njihovo znanje o američkom fudbalu je ogromno – dodao je Savickis.

Nema sumnje da će igrač koji je radio sa nekim od najboljih američkih trenera imati šta da prenese ofanzivnom bedemu Veprova.

– Čvrsto verujem da uspeh timova počinje iz „rovova“. Ako imate dobru ofanzivnu liniju, ona će učiniti da skil igrači budu još bolji i obrnuto. Mislim da mogu pomoći ofanzivnoj liniji Veprova da ubaci napad ovog tima u još veću brzinu i kada to učinimo, ofanziva Veprova će biti još zanimljivija za gledanje i drugi klubovi će pokušati da je imitiraju – zaključio je Savickis.