Nakon pobede juniorskog tima Divljih Veprova u prvom kolu Juniorske lige Srbije, Aleksandar Ristić, ofanzivni koordinator juniorskog tima, dao je intervju vezan za prvo kolo. Ovde možete pročitati njegovo mišljenje o utakmici protiv Čačka.

Utakmica koja je u potpunosti opravdala epitet derbija kola. Zaista prava fudbalska predstava prepuna svega sto jedan meć amerićkog fudbala može da ponudi. Iako je bila prva utakmica u sezoni i u pitanju su juniori, svako je dao svoj maksimum kako na terenu tako i van njega. Obilje dobrih poteza: trčanja, pasova, obaranja, presečenih lopti, tačdauna.

Podkrale su se tu i mnoge greske, ali one su sastavni deo igre naročito ovako mladih igrača. Napad Veprova igrao je na mahove, u nekim trenicima dobro, dok u drugim nije imao rešenje za jako agresivnu i pokretljivu odbranu Čačana. Ipak, zahvaljujući dobroj koncentraciji i disciplini, i bez sumnje otkrovenju, igraču utakmice trkaču Savi Nikoliću, Kragujevčani završavaju utakmicu sa postignutih 34 poena. Kada to ucinite timu koji sigurno ima najbolji korpus lajnbekera u ligi (Maksimović, Josović, Protić) ne mozete biti nezadovoljni. Odbrana Veprova predvodjena Miloradom Novakovićem, iako dosta cesto osudjena na start u jako nezavidnim pozicijama, bila je na visini zadatka i zaustavljala je protivnika kad je bilo najbitnije, a pritom je uspela i da poentira.

Sa druge strane Ratnici su itekako imali sta da pokažu. Napad je u pocetku imao problema, ali kasnije, kada je uspostavio igru trčanjem, osvajao je dobre jarde. Već navedena odbrana je po meni jedna od najboljih u ligi. Agresivnost i zelja svih njenih članova ,uz iskustvo pomenutih lajnbekera, praviće velike problem svim napadima.

Najslabije izdanje oba tima su prikazala u okviru specijalnih timova.

Ipak, kao sto to u zivotu biva, strašnu, prljavu fleku na ovaj stvarno odličan megdan ostavlja opšta gungula i koškanje svih živih aktera ovog meča. Jako ružna slika koja je za nauk pre svega nama trenerima, a takodje i svim mladim igračima da se to više nikada ne dogodi. Da se nikada ne zaboravi zbog cega smo svi mi ovde i čije ime nosi trofej za koji se borimo. To je nedopustivo.

Kompletan intervju možete pročitati na www.saaf.rs.