Pored tri igrača iz Amerike, Divlje Veprove će ove sezone pojačati i tri najbolja igrača iz Jagodine. Reč je o Branku Đurišiću, Milanu Luniću i Saši Jovanoviću. Branko igra na poziciji hvatača, Milan je ofanzivni linijaš, a Saša će igrati u defanzivnoj liniji.

Oni su se odlično uklopili u tim i vredno treniraju, a mi smo popričali sa njima o prelasku u Divlje Veprove i očekivanjima u predstojećoj sezoni.

-Kakva je situacija u Vašem prethodnom klubu?

“Mnoštvo problema je uticalo na KAF Strawberry Celts da ne ostvari bolje takmičarske rezultate. Što problema u igračkom kadru i nihovom odnosu prema klubu, što treniranje u otežanim uslovima i kao najveći problem nedostatak novca za jedno iole normalno funkcionisanje. Zbog tog razloga klub je rešio da krene iz početka. U klubu treniraju samo članovi juniorskog pogona i naredne sezone oni će se takmičiti u juniorskom prvenstvu Srbije.”

-Vaš prelazak u Divlje Veprove?

“Prelazak u Divlje Veprove je bio inspirisan isključivo sportskim motivima. Igrati i biti član šampionske ekipe je velika čast i zadovoljstvo, a i obaveza. Obaveza znači opravdati poverenje trenera i saigrača. Odnos svih članova kluba prema nama je pravi prijateljski. Način rada i odnosa prema treningu je na visoko profesionalnom nivou obzirom da je ovaj sport kod nas još amaterski. Klub je u ovoj sezoni promenio način treniranja i podigao ga viši nivo jer je trenerski kadar u proteklom vremenu imao to zadovoljstvo i mogućnost da prisustvuje treninzima jedne vrhunske američke koledž ekipe, i njihov sistem treninga implicirao u klub.”

-Šta očekujete u ovoj sezoni?

“Očekivanja za ovu sezonu su prevashodno da dobro odigramo. Ako ispoštujemo sve one zahteva koji se odnose kako na pojedince tako i na ceo kolektiv od strane uprave i trenerskog kadra mislim da će se ponoviti isti rezultat u domaćem prvenstvu, a u EFAF kupu mislim da ćemo dostojno predstavljati srpski fudbal u Evropi. Uz postojeći igrački kadar pojačan igračima iz inostranstva, Divlji Veprovi će biti ekipa o kojoj će se dugo pričati.”

{jcomments on}