bryan_paytonPre nedelju dana smo Vam predstavili prvo pojačanje u sezoni 2011, a sada je došao red da predstavimo i drugo pojačanje.

Predstavljamo Vam Brajana Pejtona, momka visokog 187cm i teškog 95kg. Brajan će igrati na pozicijama lajnbekera, trkača i hvatača.

U srednjoj školi Brajan je imao dosta uspeha. Dobio je All-American počasti od PrepStar magazina. Dva puta je bio izabran za All-State selekciju i bio je MVP konferencije kao senior.

Zajedno sa svojim rođenim bratom, bio je izabran za defanzivnog MVP California Interscholastic Federacije (CIF), sa 70 teklova i 3 presečene lopte. Trenutno drži rekord South Hills srednje škole sa 17 presečenih lopti i držao je rekord u Kaliforniji sa 11 presečenih lopti u svojoj juniorskoj sezoni. Predvodio je svoj tim do borbe za šampionat u sezoni 2002-03 i zabeležio je 2 presečene lopte u finalnoj utakmici. Što se tiče napada, bio je proglašen od strane Los Angeles Times-a za trkača godine u svojoj seniorskoj sezoni. Sakupio je 966 jardi i 11 tačdaunova kao RB/WR i vratio je dva ispucavanja za tačdaun. Na kraju srednje škole, bio je 10. kornerbek u državi i potpisao je ugovor sa Oregon State univerzitetom, a imao je ponude i od Southern California (USC), Notre Dame, Nebraska i Texas univerziteta.

Što se tiče karijere na koledžu, Brajan je odigrao 27 utakmica za Oregon State, a bio je starter na 6. Zabeležio je 73 teklova i 3 presečene lopte. Glavni trener, Majk Rajli, primenio je poseban sistem igre koji je koristio prednsoti njegove visine i brzine. Iako je propustio 4 utakmice, bio je peti po broju teklova u sezoni 2006. Imao je ključnu presečenu loptu u end zoni čime je pomogao svojoj ekipi da pobede prvoplasiranu ekipu USC Trojans. Takođe je imao i presečenu loptu na Emerald Bowl-u gde su savladali Maryland.

bryan_payton1

I pored njegovog uspeha na terenu, Brajan je takođe ostavio i veliki utisak van terena. Proglašen je za volontera godine Corvallies Boys & Girls kluba zbog izvanrednog rada sa mladima. Nakon ceremonije, defanzivni koordinator Oregon State-a, Mark Banker, rekao je da još uvek nismo videli Brajanov maksimum i da je sve ovo samo mali deo onoga što ovaj momak može da ponudi.