02 Sten BedvelSten Bedvel je igrač koji je veoma dobro poznat ljubiteljima američkog fudbala. U Kragujevac je došao 2008. godine gde je osvojio svoju prvu šampionsku titulu, a naredne godine je ponovio taj isti uspeh. Nekadašnji MVP lige, ofanzivni igrač sezone i ofanzivni koordinator sezone, ponovo se vraća u redove Veprova u sezoni 2011 nakon jedne sezone u ekipi Hvidovre Stars iz Danske.

Ove godine, Sten će biti glavni trener kragujevčana i predvodiće napad koji je postigao 54 poena po utakmici, 502 osvojena jarda po utakmici i 10 osvojenih jardi po akciji u sezoni 2009. Ovaj veoma uspešan napad će predvoditi i u ulozi kvoterbeka gde je sakupio preko 7700 jardi i 100 tačdaunova u sezonama 2008 i 2009.

Za pet godina nastupanja u Evropi, Bedvel je predvodio svoje saborce do ubedljivog skora od 44 pobede i samo 9 poraza. Njegova statistika od 16500 jardi i 196 tačdaunova govori dovoljno o uspehu Bedvela.

– Velika mi je čast što preuzimam ulogu glavnog trenera Divljih veprova. Aleksandar Ristić, Vladimir Lazić i Blažo Bojić su u prethodne tri sezone vodili Vepove do šampionskih titula, tako da će sigurno biti veliki pritisak preuzeti ovaj posao. Ovaj izazov prihvatam veoma rado i obećavam upravi kluba, stručnom štabu, igračima i svim našim navijačima, da ću u svakom trenutku dati svoj maksimum. Kragujevac je moj drugi dom i moji planovi su da narednih nekoliko godina provedem uz Veprove. Cilj je da uspostavimo stabilan stručni štab koji je promenio pet glavnih trenera u poslednjih pet godina. Sasvim sigurno ću uvesti neke promene sa organizacijske tačke gledišta ali isto tako obećavam navijačima da će Veprovi i ove sezone biti u istom šampionskom izdanju kao i u prethodne tri sezone – izjavio je Sten Bedvel.

Stan Bedwell and Aleksandar RisticSten Bedvel i Aleksandar Ristić – novi i stari glavni trener

Nakon ujedinjenja američkog fudbala u Srbiji, Veprovi će se ponovo sastati sa starim rivalima, Vukovima i Vojvodama. Ove sezone je konkurencija veoma jača tako da će put do četrvrte uzastopne titule biti veoma neizvesniji. Bedvela smo pitali kakvi su mu ciljevi i očekivanja:

– Sve što ja očekujem je da igrači i stručni štab budu maksimalno posvećeni ciljevima koje ću im postaviti ove sezone. Ciljevi su sledeći:

  • Budite tim – Zajedno, svako od nas postiže puno toga.
  • Radite naporno kako biste dominirali nad protivnicima.
  • Utičite pozitivno na saigrače.
  • Individualna odgovornost za samoopredeljenje
  • Budite šampionu na terenu i izvan njega

– Kao što vidite, nijedan ovih pet ciljeva ne govori o tome koliko utakmica treba pobedimo i o titulama koje treba da osvojimo. Nikako nećemo trpeti sebičnost u timu jer svi moramo raditi zajedno, kako bismo ostvarili ovih pet ciljeva. Moramo biti neumorni u ostvarenju ovih ciljeva i moramo biti otporni na lošu sreću i nepovoljne okolnosti. Kao osvajači tri uzastopne titule, shvatamo da će očekivanja u 2011. sezoni biti veća nego ikada do sada i da ćemo imati metu na leđima tokom cele sezone. Umesto da brinu o tome, naši igrači i članov stručnog štaba će se fokusirati na treninge i utakmice. Nećemo brinuti o našem plasmanu u Evropi, o očekivanjima navijača i medija, ili o tome ko su naši protivnici. Bilo da igramo protiv Vukova, šampiona Italije ili tima koji igra svoju prvu utakmicu, kvalitet protivnika ne sme uticati na našu volju i takmičarski duh. Naše je da fokusiramo na razvoj tima, dominaciju nad protivnicima, pozitivno uticanje na saigrače, individualnu odgovornost i na to da bude šampioni svakoga dana, svakoga trenutka. Ako u tome uspemo, sve ostalo će doći samo! – istakao je Bedvel.

sten_bedvel_polandBedvel postiže tačdaun protiv Devils-a iz Poljske koje su Veprovi savladali rezultatom 66-0

Bedvel se vraća u Kragujevac u januaru i počeće da slaže delove slagalice koja se zove trka za šampionskom titulom. Ipak, Sten neće biti jedino pojačanje u ovoj sezoni.

Divlji veprovi su u svoje redove doveli Brajana i Džeremi Pejtona, dvadesetčetvorogodišnje blizance iz Kalifornije. Oni su bili veoma istaknuti igrači u South Hills srednjoj školi. Maturirali su 2004. godine i dobili ‘All-American’ počasti. Nakon završene srednje škole, imali su veoma uspešne karijere na jakim NCAA D1 programima.

Brajan je igrao za Oregon State Beavers-e, a Džeremi je igrao za Arizona State Sun Devils-e. Obojica su bili članovi PAC10 konferencije.

Opširnije o njima uskoro na zvaničnom sajtu Divljih veprova.