Kragujevački Divlji veprovi, koji se već uveliko pripremaju za novu sezonu, rešili su pitanje dve ključne pozicije, pošto su postigli dogovor sa trenerom Ričardom Bondsom i kvoterbekom Metom Džeksonom.

 

Četrdesetosmogodišnji Bonds će biti glavni trener i defanzivni koordinator Veprova. Ceo svoj život posvetio je sportu, a posle igračkih dana u poluprofesionalnim ligama SAD, posvetio se trenerskom poslu u Carolina Titans-ima, gde je obavljao funkcije defanzivnog koordinatora, asistenta glavnog trenera i generalnog menadžera, od 2002. do 2007. godine. Sa ovim timom osvaja i titulu šampiona South Atlantic Minor Lige 2005. godine, a u periodu od 2006. do 2008. godine radio je kao asistent glavnog trenera, defanzivni koordinator i trener lajnbekera u Pine Ridge školi, gde je njegov tim imao skor od 29 pobeda i tri poraza.

Odmah zatim stiže mu ponuda iz Ciriha, gde sa Renegades-ima, kao asistent trenera, defanzivni koordinator i trener defanzivnih bekova, osvaja titulu šampiona Švajcarske (skor 9-1).

Tokom 2009. godine obreo se u Danskoj, kao glavni trener Odense Swans-a, a tu je i zaslužio poziv da obavlja funkciju pomoćnika defanzivnog koordinatora nacionalne selekcije Danske na B Evropskom prvenstvu, gde je osvojena srebrna medalja. Iste godine bio je i defanzivni koordinator na Novom Zelandu u timu North Shore Pride.

U prethodne dve sezone radio je u Nemačkoj, kao glavni trener i defanzivni koordinator u timovima Luebeck Cougars i Kirchdorf Wildcats, kao i u Americi, u Duo-Sports Thunder Cats-ima i Spartanburg Christian Akademiji.

Drugo pojačanje Wild Boars-a je dvadesetšetogodišnji kvoterbek Met Džekson, koji je karijeru gradio na Siskiyous koledžu, na kojem su mu dobre partije donele mesto u idealnom timu konferencije 2007. Te godine, na 10 utakmica, bacio je 1970 jardi (prosečno 197 po utakmici), uz 18 tačdaunova i pet intersepcija.

Po završetku sezone imao je mnogobrojne ponude klubova iz prve divizije, ali nije mogao da ih prihvati zbog problema sa kolenom. U Kragujevac dolazi iz nemačkih Padernborn Dolphins-a, gde je proveo 2011. godinu i bacio preko 3.500 jardi za 40 tačdaunova. Sa sobom donosi i četiri godine trenerskog iskustva iz Oregona, gde je radio sa kvoterbekovima i risiverima u srednjim školama.

Amerikanci će se svojim novim klupskim drugovima pridružiti 31. januara.