Sutrašnji susret Divljih veprova i turskih Koč Remsa, u okviru prvog kola CEFL lige, imaće poseban emotivni značaj za Ričarda Bondsa, defanzivnog koordinatora tima iz Istanbula, koji je u dva navrata, 2012. i 2014. godine, bio glavni trener Kragujevčana.

Ovaj američki stručnjak uveo je određene novine u sistem Wild Boarsa i jedan je od omiljenih stranaca koji su bili u klubu. Da su simpatije obostrane potvrdio je još jednom i u intervjuu za klupski sajt.

– Uzbuđen sam što ću ponovo nastupati u Kragujevcu, gde sam proveo dve lepe sezone. Za mene će to biti veoma emotivno, jer sam uprkos treniranju brojnih timova u različitim zemljama, neka od najlepših trenerskih iskustava i najtopliji prijem doživeo upravo u Kragujevcu i Vajld borsima. Nismo uspeli da osvojimo titulu, ali smo krenuli u stvaranje dobrog tima, poboljšavanje rada u teretani i na kondiciji, kao i postavljanje stila igre za takmičenje na višem nivou u dužem periodu. Oni su zatim nastavili da rada započeto i rezultati su stigli. Sada protiv tih istih momaka koje sam trenirao i gledao kako se razvijaju, moram da smišljam strategiju – istinski emocionalni konflikt interesa, rekao bih – kaže Bonds.

Iako su se putevi Veprova i trenera Bondsa razišli, Amerikanac i dalje pomno prati dešavanja u klubu i dobro zna šta njegov novi tim može da očekuje.

– O Veprovima znam skoro i više nego što bih želeo u ovom trenutku. Ovi momci su nepokolebljivi i imaju snagu i brzinu na gotovo svim pozicijama. Znam za njihov pobednički mentalitet i to je velika stvar za te igrače. Sistematski, Aleksandar Ristić Alf je dosta radio sa njima na napadu i „pomeranju lanaca“. Veličina i dužina rostera su na njihovoj strani. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Vukova i bili su očigledno agresivniji tim. Naša oba tima rade neke slične stvari u napadu, odbrani i specijalnim timovima, tako da će biti mnogo tehničkih i trenerskih aspekata u igri. Veprovi gotovo da nemaju slabosti. Uporedio sam naše timove po pozicijama i rezultat je veoma tesan na papiru, ali ostaje da se vidi šta će biti na terenu – smatra Bonds.

On ističe da će meč biti izuzetno neizvestan.

– U par reči, očekujem tešku i fizički zahtevnu utakmicu. Moramo ograničiti broj „big plejeva“ i zaustaviti njihovu igru trčanjem. Mislim da će i oni pokušati da učine isto i eliminišu „big plejeve“ naših importa i iskoriste naše slabosti. Za ovako velike utakmice nikada ne možete da se pripremite više nego što bi trebalo. Učiniću sve što mogu da vodim ovu utakmicu kao i svaku drugu – rekao je Bonds.

Američki stručnjak dodao je da publika može da očekuje pravi spektakl odličnih aktera.

– Imao sam sreće da radim u šest različitih šampionata, u pet država, uključujući dve sezone sa Veprovima i Evropsko prvenstvo sa Danskom i mogu da kažem da je ovogodišnja CEFL liga na izuzetno visokom nivou. Većina igrača Wild Boarsa je igrala na internacionalnoj sceni i za reprezentativne selekcije, kao i u finalnim utakmica, tako da su veoma iskusni. Veoma je neobično imati te igrače Veprova i njihovog trenera Alfa na jednoj, i mene i Taliba Vajza koji je jednako uspešan u Evropi, na drugoj strani. Siguran sam da oni žele da pobede njihovog starog trenera i da se dokažu – i ja bih to uradio da sam na njihovom mestu. Ali, bez obzira kako se utakmica završi, oni će uvek biti poseban tim za mene – zaključio je Bonds.

Utakmica je na programu sutra od 15 časova, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, a ulaz je besplatan.