Brazilski risiver Pedro Enrike Mediči novo je pojačanje kragujevačkih Divljih veprova, posle Amerikanaca Džejka Sisona i Nika Lasejna.

Kragujevčani su tako nastavili praksu dovođenja brazilskih igrača, nakon što su se prošlogodišnje akvizicije Endru Bernardini i Rafael da Souza pokazale kao pun pogodak.

Mediči je upravo sa ovim tandemom u poslednje dve godine osvajao titulu šampiona Brazila, u dresu ekipe Galo. Prethodno je nastupao za još jedan poznati brazilski tim – Vila Velha Tritões, a takođe je član reprezentacije Brazila.

Ovaj dvadesettrogodišnjak je pravi plejmejker i veliki radnik, a zbog izuzetnog atleticizma timovi su ga koristili kao riturnera.

– Ovo je prvi put da sam pokušao da se okušam u Evropi, a Veprovi su mi bili prva opcija, jer sam čuo samo dobre stvari o njima od mojih prijatelja koji su tu igrali prošle godine. Počastvovan sam što sam dobio priliku da budem deo tako velikog tima. Sviđa mi se što Veprovi uvek idu na titulu i žele da pobeđuju, baš kao i ja. Nadam se da ću im pomoći da naprave nešto više, daću sve od sebe da tim igra najbolje što može – rekao je Mediči.

Najtrofejniji srpski tim pokušaće da dođe do četvrte uzastopne i ukupno devete titule šampiona Srbije, dok će na međunarodnoj sceni, u CEFL ligi, nadmetati sa nekim od najboljih timova Evrope.

– Veprovi imaju potencijal da budu među najboljim timovima u Evropi. Fudbal u Srbiji raste i želim da budem deo ovoga. Igranje u CEFL-u će biti sjajno, to je sjajna liga, sa odličnim timovima i pokušaću da pomognem ekipi da osvaja bodove, a posle toga, nadam se, i šampionat. Domaće prvenstvo će takođe biti zanimljivo i verujem da ćemo ostati na vrhu – zaključio je Mediči.