Dvadesetčetvorogodišnji Britanac koji igra na poziciji defanzivnog beka, Kortni Etijen, novo je pojačanje aktuelnih šampiona Srbije, Kragujevac Wild Boarsa.

Etijen je ponikao u na Univerzitetu u Koventriju, gde je dve godine zaredom bio šampion. Bio je defanzivni kapiten, lider u teklovima, intersepcijama i isforsiranim famblovima. Ima titule MVP-a i defanzivnog MVP-a, a uvršten je i u najbolji tim Univerziteta svih vremena. Potom je seniorski fudbal igrao u ekipi Northants Knights iz Nortemptona, a prošlu sezonu proveo je u poljskim Silesia Rebelsima.

– Dolazak u Veprove sam video kao odličnu priliku da se pridružim organizaciji koja je godinama unazad jedna od najboljih u Evropi. Od početka me je kupila kultura Veprova za nadmetanjem i takmičarski duh koji gaje. Veliki sam ljubitelj putovanja, a Srbija je zemlja koju već duže vreme želim da posetim. Drago mi je što imam priliku da živim u takvoj zemlji i pridružim se jednom od najboljih timova u Evropi – rekao je Etijen.

Etijen se pridružio novim saigračima i trebalo bi da bude veliko pojačanje u defanzivnom delu tima, mada mu nisu strane ni uloge u napadu i specijalnim timovima.

– Nivo fudbala u Srbiji je visok, što potvrđuju nastupi na kontinentalnim takmičenjima već duže vreme. Čuo sam mnogo dobrih stvari o Veprovima širom Evrope u proteklih nekoliko godina. Tokom lokdauna sam pogledao mnoge utakmice CEFL lige i brzo shvatio zašto je Kragujevac bio dominantan toliko dugo – kazao je Etijen.

Kragujevčani za vikend započinju pohod na petu uzastopnu šampionsku titulu, desetu u klupskoj istoriji, a i ove godine predstavljaće Srbiju u CEFL ligi.

– Kada se spomene srpski šampionat, prva pomisao je da Veprovi podižu šampionski pehar i ne očekujem ništa drugačije ni ove sezone. U CEFL-u imamo priliku da igramo protiv najboljih timova u Evropi, ali nema sumnje da ćemo biti konkurentni – zaključio je Etijen.