Kragujevački Divlji veprovi sjajno su otvorili sezonu u renomiranoj evropskoj CEFL ligi, savladavši na svom terenu turske šampione Koč Remse, rezultatom 53:36.

Turci su u Kragujevac stigli pojačani Džošuom Kezadom i Strahinjom Stepovićem, igračima koji su u prošloj sezoni bili uzdanice Wild Boars-a i laureati priznanja za MVP-a finala, odnosno najboljeg igrača Prve lige Srbije. Ovnovi su svoje redove pojačali i ruskim defanzivnim linijašem Ilijom Šakurovim i odličnim britanskim hvatačem Krisom Vederburnom koji je u ovom meču postigao tri tačdauna, ali ni to nije bilo dovoljno da se zaustavi zahuktali srpski šampion.

I Šumadinci su imali svoje adute. Kvoterbek Džejk Sison je sigurno komandovao svojim napadom i lance pomerao uglavnom pasom, a sa end zonom je čak četiri puta spojio Brazilca Pedra Medičija, koji je na kraju proglašen za MVP-a utakmice, pa je na poklon dobio kacigu sponzora lige Xenith-a.

Početak susreta nagoveštavao je daleko neizvesniju borbu. Upravo je Kezada prvi probio led kratkim trčanjem (7:0), ali se Sison pasom ka Medičiju pobrinuo za nerešen rezultat na kraju prve deonice – 7:7.

Novo vođstvo gostima doneo je američki kvoterbek Dejvid Vipl pasom ka izuzetnom atleti Vederburnu, međutim radost gostiju tu je prestala. Posle odličnih blokova saigrača Sison je istrčao tačdaun za 63 jarda, a fantastični defanzivni tekl Nebojša Mirković je najpre izbio loptu iz ruku kvoterbeka Vipla, a zatim pokupio fambl u end zoni, za preokret – 21:14. Od tog trenutka vođstvo više nije odlazilo na stranu tima iz Istanbula, a rezultatska klackalica potrajala je do poluvremena, koje je posle dugačkog trčanja Vederburna i pasa Vipla ka Kezadi na jednoj strani i asistencijom Sisona za Medičija na drugoj, završeno nerešenim rezultatom – 29:29.

Odbrana Veprova, koja je u većem delu prvog poluvremena igrala dobro, ali je ceh skupo plaćala pojedinačnim greškama, u nastavku susreta se konsolidovala i potpuno zaustavila protivnika. Gostujući kvoterbek bio je konstantno pod pritiskom strahovite defanzivne linije Veprova, a utisak je popravio i sekunderi Kragujevčana, u kom se izblokiranim fild golom i fambl rikaverijem istakao Ivan Radojičić. Sa druge strane, napad je nastavio u dobrom ritmu, pa je razlika sve više rasla.

Do kraja meča Sison je još dva puta poslao tačdaun pas ka Medičiju i jednom ka vrlo produktivnom Stefanu Borkoviću, pa je tako na svoj konto upisao pet pasova i jedno trčanje za tačdaun. Jedine poene u drugom delu susreta gosti su postigli pasom Vipla ka Vederburnu u poslednjoj deonici, a šlag na tortu fild golom stavio je kiker Petar Goić, koji je takođe imao zapažen učinak na ovom meču sa 11 poena, pošto je pogodio i svih šest ekstra poena i jednom istrčao za dva.

U preostala dva susreta grupne faze CEFL-a, Veprovi gostuju najboljem poljskom timu Wroclaw Panthers (11. maj) i šampionu Švajcarske Kalanda Broncos (25. maj), a u domaćem šampionatu ih već predstojećeg vikenda očekuje derbi sa beogradskim SBB Vukovima u Kragujevcu.

Kragujevac Wild Boars – Koč Rams 53:36 (7:7, 22:22, 7:0, 17:7)

KRAGUJEVAC – Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 400.

Kretanje rezultata:
1/4
0:7 Džošua Kezada trčanje 3 jarda, Mehmet Sarikatipoglu PAT
7:7 Džejk Sison pas 23 jarda ka Pedru Medičiju, Petar Goić PAT

2/4
7:14 Dejvid Vipl pas 55 jardi ka Krisu Vederburnu, Sarikatipoglu PAT
14:14 Sison trčanje 63 jarda, Goić PAT
21:14 Nebojša Mirković fambl rikaveri u end zoni, Goić PAT
21:21 Vederburn trčanje 63 jarda, Sarikatipoglu PAT
29:21 Sison pas 4 jarda ka Medičiju, Goić trčanje za dva
29:29 Vipl pas 33 jarda ka Kezadi, Vipl trčanje za dva

3/4
36:29 Sison pas 4 jarda ka Medičiju, Goić PAT

4/4
43:29 Sison pas 44 jarda ka Stefanu Borkoviću, Goić PAT
43:36 Vipl pas 30 jardi ka Vederburnu, Sarikatipoglu PAT
50:36 Sison pas 8 jardi ka Medičiju, Goić PAT
53:36 Goić fild gol 23 jarda