Za najboljeg igrača napada u nedeljnoj pobedi nad šampionima, GAT Dukesima, u Novom Sadu, glavni trener i ofanzivni koordinator Veprova, Aleksandar Ristić Alf, proglasio je američkog risivera Gabrijela Čembersa, dok je titulu MVP-a odbrane defanzivni koordinator Predrag Šćekić dodelio defanzivnom teklu Danilu Mijuškoviću.

Pored dva tačdauna hvatanjem, Čembers je odličnim vraćanjima kik-ofa i panta često dovodio Veprove u povoljnu poziciju, pa je uz kvoterbeka Džejmija Blanta bio jedan od najzaslužnijih za pobedu.

– Počastvovan sam MVP priznanjem. Imao sam nekoliko grešaka, ali sam znao da ću se iskupiti i pomoći svom timu da dođe do pobede. Ipak, bio je ovo veliki timski trijumf i ponosam sam na saigrače i kako smo odgovorili na izazove. Čestitao bih i Dukesima na dobroj igri. Uprkos pobedi, moram da naglasim da smo imali i nekoliko grešaka. Odbrana je odigrala sjajnu utakmicu, dok je i napad bio dobar, ali još uvek nije pokazao svoje najbolje lice. Ključno je bilo što smo bili tim i igrali složno – smatra Čembers.

gabrijel cembers mvp cetvrtog kola copy

Veprovi će imati dovoljno vremena da te greške otklone do utakmice sa Vukovima, koja je na programu za desetak dana u Kragujevcu.

– Očekujem maksimalno motivisane Vukove, ali se nadam da ćemo realizovati neke akcije koje nismo u nedelju. Tim koji bude manje grešio i bio više fokusiran, izaći će kao pobednik. Radićemo postepeno, dan po dan, kako bismo postali bolji i siguran sam da ćemo biti spremni za njih. Zadovoljan sam dosadašnjim delom sezone, jer znam šta smo sve sposobni da uradimo, ali neću biti kompletno zadovoljan dok ne vratimo titulu u Kragujevac – zaključio je Čembers.

I odbrana Wild Boarsa bila je na visokom nivou u Novom Sadu i dugo je odolevala raznovrsnim naletima kvalitetnog protivnika. Bilo je nekoliko kandidata za MVP-a, ali je nagrada ovoga puta otišla u ruke Danila Mijuškovića, koji je zabeležio dva i po seka protivničkog kvoterbeka i nekoliko teklova.

– Neverovatna je čast dobiti ovakvo priznanje, pogotovo kada znate kakve igrače imate pored sebe, jer je ovo, po meni, najbolja odbrana na ovom području. Nije samo fraza kada kažem da kad razmišljam o utakmici protiv Novog Sada kroz glavu mi prolaze fantastični potezi mnogih naših odbrambenih igrača, koji su vrlo lako mogli, a možda je i trebalo, da dobiju ovo priznanje. Pre svega cela defanzivna linija koja je odrađivala neverovatno dobar posao, pa do lajnbekera i defanzivnih bekova, koji su nam više puta „spasavali glavu“. Ovo je timska pobeda i odbrana ne bi uspela bez podrške napada koji je igrao fantastično kada je bilo najbitnije – rekao je Mijušković.

danilo mijuskovic mvp cetvrtog kola copy

Danilo, koji je ujedno i trener defanzivne linije, dodao je da će ova pobeda uliti dodatno samopouzdanje njegovom timu i podvukao da je ona rezultat dobrog rada i truda.

– Verovali smo da smo bolji, ali to u ovom sportu ništa ne znači bez želje i rada. Fantastičan je osećaj pobediti šampiona na njegovom terenu. Sada nam predstoji utakmica sa još jednim favoritom, beogradskim Vukovima i očekujem da će protiv njih biti mnogo teže. Zato je bitno da budemo čvrsto na zemlji, da zaboravimo prošlu utakmicu i fokusiramo se na sledeću i radimo još jače. Ne sumnjam da do opuštanja neće doći, jer svaka utakmica sa Vukovima daje veliki motiv. Ali, najbitnije je da verujemo u naše mogućnosti i da tako i igramo, jer su one ove godine ogromne – istakao je Mijušković.