Trener Divljih veprova, Majkl Meser, za najboljeg igrača odbrane u pobedi nad Legionarima (42:20), proglasio je kornerbeka Darka Cvetkovića, dok je za MVP-a napada izabrao risivera Filipa Nedeljkovića.

Iskusnom Cvetkoviću ovo je drugo uzastopno proznanje za MVP-a odbrane, s obzirom na to da je tu titulu poneo i u prošlom kolu, na gostovanju Pančevo Panthersima.

– Veoma sam počastvovan i srećan što sam prozvan MVP-em odbrane, s obzirom na moje ozbiljne igračke godine. Bilo je tu još igrača koje je iskusni trener Meser mogao da izabere, kao najbolje pojedince, a da pritom ne pogreši – smatra Cvetković.

Kragujevčani su, posle dve utakmice bez primljenih poena, znatno teže odbranili maksimalni učinak i liderstvo na tabeli.

– Svi aspekti meča minulog vikenda bili su neočekivani. Iz određenih tehničkih razloga nismo uspeli da izvedemo zagrevanje pred utakmicu kako je bilo neophodno. Zatim, previše smo stegnuto započeli utakmicu u odbrani. Poeni protivnika su rezultat odličnih pojedinaca Legionara, izolovanih pojedinačnih grešaka igrača odbrane na terenu, ali nažalost i van njega. Disciplina je popustila, ponovo smo podlegli provokacijama protivnika. Ja pamtim period kada smo igrali sa Legionarima srećni što ćemo videti prijatelje, podružiti se na terenu i van njega, ali već nekoliko godinana, na nivou svih selekcija, previše je provokacija koje nismo uspeli da kanališemo kako se očekuje od tima koji je višestruki šampion države – kaže Cvetković.

darko mvp treceg kola copy

On je dodao da je sve to rezultiralo kaznama u prvom poluvremenu koje su njegovom timu otežale posao. Međutim, u nastavku susreta stvari su postavljene na svoje mesto.

– Iskreno mi je žao zbog povrede kvoterbeka gostiju i nadam se da će se brzo oporaviti. Voleo bih da se iznedrila situacija da sagledamo kako bi odgovorili na drugo poluvreme Legionara, ali bez svog kvoterbeka oni nisu mogli da urade bilo šta i utakmica je rutinski privedena kraju – rekao je Cvetković.

Dugogodišnji reprezentativac ističe da je ovo bila odlična uvertira za meč sa GAT Vojvodama, za desetak dana u Novom Sadu i derbi sa SBB Vukovima koji potom sledi.

– Tačno znamo gde smo mogli da osmislimo bolju taktiku, kako da popravimo disciplinu i sada nećemo morati da se nosimo sa bremenom odbrane koja ne prima poene. Tretuntni fokus je na utakmicu sa Vojvodama, imamo pregršt materijala koji će nam pomoći u seciranju njihove igre na svim nivoima, dovoljno vremena da pripremimo plan i uvežbamo egzekuciju. Utakmica će nesumnjivo biti neizvesna. Nakon toga nazire se derbi sa Vukovima, ali o tome ćemo razmišljati nakon narednog kola. Dobra stvar je da nema ozbiljnijih povreda, a raduje me i odlična poseta na treninzima, u odnosu na prosek nekih ranijih sezona. Divlji veprovi su trenutno dobro – zaključio je Cvetković.

Sa dva tačdauna hvatanjem, Filip Nedeljković bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu. Tako je potvrdio dobru formu iz prva dva meča, u kojima je postigao po tačdaun.

– Ovo priznanje mi puno znači, iako je pravi MVP ove utakmice možda bila naša ofanzivna linija. Želim da pohvalim i sve igrače iz Čačka koji nam neizmerno pomažu ove sezone. Što se tiče utakmice, odbrana je bila malo uspavana na početku, donekle zahvaljujući i kvoterbeku Legionara, dok za napad nemam zamerke. U samo jednom drajvu nismo poentirali. Legionari su odlična ekipa, sa odličnim importima i njihov najveći problem je kratak roster – smatra Nedeljković.

filip mvp treceg kola copy

I Nedeljković željno iščekuje duele sa prošlogodišnjim finalistima.

–  U nastavku sezone očekujem da se dobro zabavljamo na terenu, da mislimo samo na prvu sledeću utakmicu i da nas ne interesuje ništa više od toga, jer tako rade i vrhunski koledž timovi koje sam imao prilike da gledam. Uzbuđen sam što sledeće dve utakmice igramo protiv najboljih timova u Srbiji. Jedva čekam da vidim jednog od najboljih prijatelja iz reprezentacije i jednog od najboljih igrača ikada na ovim prostorima, Nebojšu Mirkovića – podvukao je Nedeljković.