U jednom od dva derbija do sada neporaženih timova, Kragujevac Wild Boarsi gostuju Pančevo Panthersima, u subotu od 15 sati, na stadionu SRC „Mladost“, u meču drugog kola Sportklub Prve lige Srbije.

Kragujevčani su sjajno startovali minulog vikenda, trijumfom nad značajno pojačanim Indijancima iz Inđije (41:0), a zanimljivo je da su i jedini tim čija odbrana nije dopustila protivniku poene u prvom kolu. Sa druge strane, i Panteri su bili ubedljivi na gostovanju prošlogodišnjim polufinalistima, Niš Imperatorima (33:6), ali su taj meč odigrali pre dve nedelje, pa su imali i više vremena za odmor.

– Susret sa Indiansima nam je omogućio da vidimo rezultate rada u pripremnom delu, ali i da uočimo greške koje treba ispraviti. Ono što bih istakao kao hajlajt utakmice je to da nije došlo do promene tempa u drugom poluvremenu, kada je na scenu stupio mladi kvoterbek Aleksa Đokić. Naš moto je da svaku utakmicu odigramo bolje od prethodne, pa ćemo se potruditi da to ispoštujemo u Pančevu – rekao je Ivan Radojičić, dugogodišnji reprezentativac Srbije iz redova Veprova.

Ipak, sve to je u senci pogibije devetnaestogodišnjeg igrača Pantera, Marka Pekovića, koji je prošle subote izgubio život na putu ka treningu. Veprovi su se sa sličnim gubicima suočavali u prošlosti, pa najbolje znaju kakva je atmosfera u pančevačkom taboru.

– Smatram da ekipu Pantera očekuje najteži susret u istoriji, ali nikako ne mislim da je to zbog igračkih kvaliteta Veprova, već zbog tragično nastradalog mladog Marka Pekovića. Nažalost, imali smo priliku da budemo u istoj situaciji i vrlo je jasno da u subotu niko neće biti sasvim fokusiran na utakmicu. Plašim se da će oba tima, kao i čitava Asocijacija, iz ovog kola izaći kao gubitnici. U ime tima Divljih veprova, želeo bih da izjavim saučešće porodici Peković i ekipi Panthersa – zaključio je Radojičić.

U reprizi prošlogodišnjeg finala sastaju se Novi Sad GAT Dukes – SBB Vukovi Beograd, a do prvih bodova pokušaće da dođu četiri tima: Belgrade Blue Dragons – Inđija Indians i Sirmium Legionaries – Imperatori Niš.