Debi u velikom derbiju američkog fudbala, koji će beogradski SBB Vukovi i kragujevački Mozzart Wild Boars-i u subotu odigrati po 14. put, imaće dvojica američkih kvoterbekova, Lens Krizin i Met Džekson.

O značaju mečeva između ovih timova, pored činjenice da samo oni znaju za naslov šampiona Srbije, govori i podatak da je derbi „večitih rivala“ možda i prva stvar za koju su Amerikanci saznali po dolasku u novi klub.

O derbiju ova dva kluba dosta sam saznao i pre nego što sam stigao u Srbiju, dok sam sakupljao informacije o timu i razgovorao sa predsednikom Vukova. Očekujem da će i ova utakmica biti uzbudljiva i da će navijači uživati u sjajnoj fudbalskoj predstavi – rekao je Lens Krizin, kvoterbek Vukova.

I vođa napada Kragujevčana, Met Džekson, očekuje da će mnogobrojna publika uživati u pravom spektaklu.

Znam da je rivalstvo između Veprova i Vukova ogromno. Slušao sam dosta toga o utakmicama sa Vukovima još od prvog dana kada sam stigao u Kragujevac. Volim ovakve mečeve zato što je sve intenzivnije, već sada na treninzima, a pogotovo na utakmici. Očekujem veoma dobru utakmicu, u sjajnoj atmosferi – otkriva Džekson.

Kvoterbek Vukova sa nestrpljenjem očekuje da postane deo svetkovine američkog fudbala u Srbiji i nada se neizvesnom meču, jer smatra da oba tima imaju svoje kvalitete, koji ih mogu odvesti do pobede.

Oba tima imaju svojih prednosti, koje će zadavati probleme protivniku. Jedva čekam da meč počne i veoma sam uzbuđen što ću postati deo ovog rivalstva. Znam da su Divlji veprovi agresivni i da igraju efikasan fudbal. Imali su dosta uspeha u prošlosti i uvek su tvrd protivnik za Vukove. Očekujem da će tako biti i u subotu – smatra Krizin.

Sa dosta respekta o protivniku govori i kvoterbek Divljih veprova.

Oni imaju odličan tim, branioci su nacionalnog šampionata, ali to je izazov koji želimo i zbog kojeg smo veoma uzbuđeni. Lens Krizin je sjajan kvoterbek i kada ga budete videli na terenu u subotu, videćete da se dobro snalazi i u trčanju i u pas igri. Njihovi trkači su takođe veoma talentovani – kaže Džekson.

Podsetimo, derbi Vukova i Veprova igra se u subotu, 7. aprila, na Adi Ciganliji u Beogradu, sa početkom u 13 časova, uz direktan TV prenos na Sport klub Prime kanalu. Za kragujevačke ljubitelje američkog fudbala, koji žele da budu deo spektakla, Divlji veprovi su obezbedili besplatan prevoz i ulaz na utakmicu, a slobodnih mesta još uvek ima. Telefon za prijave je 063 11 02 986.