Kragujevački PBB Wild Boarsi poraženi su u objedinjenom finalu Sportklub Superlige i CEFL-a, na Adi Ciganliji, od večitog rivala, beogradskih SBB Vukova, rezultatom 42:0.

Povredama oslabljeni Veprovi odolevali su naletima silnog protivnika samo do finiša prvog perioda, najviše zahvaljujući dobroj odbrani, koja je na terenu provela veći deo prvog poluvremena. Ipak, američki kvoterbek Lens Krizin uspeo je da pronađe ključ za protivničku defanzivu pasom ka sunarodniku Toniju Vašingtonu.

Potom su Beograđani sa još dva tačdauna praktično rešili meč u svoju korist do odlaska na odmor, pa je bilo samo pitanje sa kojom  će razlikom dobiti utakmicu. Drugi deo susreta obeležila su trčanja dva Mihaila na obe strane, Josovića na jednoj i Novakovića na drugoj, ali promena odnosa snaga na terenu nije bilo. Vukovi su i dalje uspevali da nađu put do end zone protivnika, što Kragujevčanima nikako nije polazilo za rukom.

Gosti su najbliži postizanju poena bili u poslednjoj deonici, kada su ušli u crvenu zonu Beograđana, ali je odbrana Vukova fantastično reagovala. Na poziciji defanzivnog beka našao se Toni Vašington, koji je presekao pas Stefana Stefanovića nadomak svoje end zone i kao metak istrčao za tačdaun.

Bili su to poslednji poeni na utakmici, ali i poslednja šansa Divljih veprova da bi mogli bar da dođu do počasnih poena, pa su dve titule zasluženo otišle u ruke „čopora sa Ade“.

Za MVP-a utakmice, po izboru „Sportskog žurnala“, proglašen je Mihailo Josović, raningbek SBB Vukova.

Pehovi ni ovoga puta nisu zaobišli Veprove, koji su već u prvoj četvrtini ostali bez još dva startera. Naime, defanzivni linijaš Milan Lunić zbog preloma noge biće operisan i predstoji mu duga pauza, dok je defanzivni bek Marko Košutić zadobio potres mozga.

SBB Vukovi Beograd – PBB Wild Boars Kragujevac 42:0 (6:0, 15:0, 14:0, 7:0)

Stadion: na Adi Cigalniji. Gledalaca: oko 800.

Kretanje rezultata:
6:0 Lens Krizin pas 20 jardi ka Toniju Vašingtonu, Mario Lugonja neuspešno pretvaranje za 2 poena.
14:0 Krizin pas 28 jardi ka Lugonji, Mihailo Josović pretvaranje za 2 poena.
21:0 Krizin pas 35 jardi ka Josoviću, Milan Matović uspešan PAT.
28:0 Krizin pas 29  jardi ka Filipu Stojanoviću,  Matović uspešan PAT.
35:0 Krizin pas 10 jardi ka Vašingtonu, Matović uspešan PAT.
42:0 Vašington vraćanje intersepcije 98 jardi, Matović uspešan PAT.