U izboru specijalizovanog sajta americanfootballinternational.com, Kragujevac Wild Boarsi nalaze se na 18. mestu liste 20 najboljih timova Evrope.

Kragujevčani su se vratili među evropsku elitu ubedljivim osvajanjem titule šampiona Srbije, protiv večitog rivala, SBB Vukova u Beogradu (53:29). Ovim trijumfom Divlji veprovi su ujedno i izbacili sa liste Beograđane, koji su prethodno bili na 20. poziciji.

Prvo mesto zauzimaju austrijski šampioni Swarco Raidersi, a zatim sledi pet nemačkih ekipa, među kojima i prvak Evrope, Braunschweig New Yorker Lionsi. Pored čak 11 timova iz ove dve zemlje, na listi se nalaze i šampioni Holandije (Amsterdam Crusaders), Italije (Milano Rhinos), Poljske (Wroclaw Panthers), Švedske (Carlstad Crusaders), Finske (Helsinki Roosters), Turske (Koč Rams)…

top 20 copy

Iza Veprova su ostali prvaci Velike Britanije (London Warriors) i Francuske (Saint-Ouen Cougars), a koliko je konkurencija bila jaka dovoljno govori podatak da na listi nema prvoplasiranih timova Danske, Češke, Švajcarske, Španije, Slovenije, te još nekoliko kvalitetnih sastava iz Italije, Francuske, Švedske i Poljske…

Najbolji plasman od svih srpskih klubova imali su upravo Divlji veprovi, 2011. godine, kada su posle poraza u finalu EFAF kupa u Londonu, sezonu završili na 10. mestu.

Untitled-1 copy