Američki trkač Ešton Hrd, novo je pojačanje kragujevačkih Divljih veprova u napad na petu uzastopnu, a ukupno desetu titulu u klupskoj istoriji. Tokom koledž karijere ovaj dvadesetšestogodišnjak nastupao je na North Greenville Univerzitetu (NCAA D2), gde je stekao i All American First Team počasti.

Za četiri godine na NGU osvojio je skoro 3.000 jardi i postigao 23 tačdauna, a drži rekord škole u brojnim trkačkim kategorijama, uključujući broj osvojenih jardi po utakmici (85,8) i najviše jardi trčanjem na jednom meču (315)… Osvojio je i Victory Bowl 2014. godine.

Prvo evropsko iskustvo imao je 2019. godine, u danskim Copenhagen Towers-ima i sjajno se snašao osvojivši 743 jarda i šest tačdaunova na pet mečeva.

– Izabrao sam Veprove jer se zaista divim napornom radu i doslednosti programa, u kom su osvojili četiri uzastopna nacionalna šampionata. To samo po sebi govori mnogo. Iz svih saznanja koja sam stekao, nivo igre u Srbiji je dobar, sa mnoštvom vrednih i talentovanih igrača. Znam da Veprovi imaju mnogo simpatizera i uzbuđen sam jer neću predstavljati samo sebe, već i Veprove u pozitivnom svetlu. Očekujem dobro takmičenje koje će od saigrača i mene zahtevati da radimo jako iz nedelje u nedelju kako bismo ostvarili svoj cilj, osvajanje petog uzastopnog šampionata – rekao je Ešton Hrd.