FlagU nedelju 05.decembra u Sportskom centru Okanik u Mataruškoj Banji, nadomak Kraljeva, najmlađa selekcija kluba američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns je ugostila svoje vršnjake iz kluba Kragujevac Wild Boars, na humanitarnom fleg fudbal susretu. Sa ovog susreta najmlađih američkih fudbalera je upućen apel sportskoj javnosti , organizacijama i ustanovama Srbije da se pomogne građanima Kraljeva koji su pretrpeli veliku štetu u razornom zemljotresu. Posebno da sportska javnost i nadležne ustanove pomognu sportskim kolektivima i sportistima, kojima su znatno otežani uslovi za bavljenje sportom zbog ošetćenih sportskih obejkata i nedostatka sredstava, što su posledice pretrpljenog zemljotresa.

Preko pedesetoro dece i mladih Kraljevčana i Kragujevčana, koji su rođeni 1994. godine i mlčađih, je uputilo ovaj apel, ujedno odigravajući pet prijateljskih utakmica. Oba kluba su učestvovala sa po dva fleg fudbal tima, koji su bili selektovani po godištu. Pa su tako u dve utakmice “starijih” flegovaca Kragujevčani odneli pobedu rezultatima 30:24 i 26:20, dok su mali Kraljevčani pobedili svoje Kragujevačke Vršnjake rezultatima 20:14 i 38:32. U poslednjoj, petoj utaklmici kada su nastupili po godištu kombinovani timovi, Kragujevčani su pobedili rezultatom 36:30. Tokom utakmica je bilo dosta atraktivnih i lepih akcija u sva četiri tima, u kojima su uživali posetioci i roditelji igrača. U ovoj humanitarnoj akciji i pravom sportskom druženju najmlađih selekcija Kruna i Veprova, su učestvovali i treneri i uprave ova dva kluba američkog fudbala.

Fleg timovi Kraljevo Royal Crowns i Kragujevac Wild Boars su se odigravnjem ovih utakmica prepremili za fleg turnir “Trofej Beograda”, na kojem će učestvovati krajem decembra meseca.

flag_tim1