flag_1a_2011U subotu 16. aprila Kraljevo je bilo domaćin prvog fleg fudbal turnira u okviru divizije Jug, na kojem su snage odmerile četiri ekipe: Kraljevo Royal Crowns, Kragujevac Wild Boars, Čačak Angel Warriors i Pirot Vitezovi. Upredo se igralo na dva terena, na kojima su se smenjivali timovi, koji su igrali po jednokružnom sistemu sučeljavajući se svaki tim sa svakim. Kragujevački Divlji Veprovi su osvojili najviše bodova pobedivši preostale tri ekipe, a piroćanski Vitezovi su bili drugi. Čačni su bili poslednji ne zabeleživši nijednu pobedu, a domaće Krune su osvojile treće mesto, pobedivši jedino komšije iz Čačka.

Kragujevački tim, koji je bio i najbrojniji je pokazao da ima odlične atlete i da Veprovi ne moraju da brinu za budučnost kluba. Predvodjeni mladim trenerom Đorđem Topalovićem dečaci iz Kragujevca su pokazali dobru taktičku igru i fizičku spremnost, nadigravši svoje vršnjake iz preostala tri grada i zasluženo osvojivši najviše bodova i prvo mesto na turniru.

flag_1a_2011

Nakon turnira, igrač pobedničkog tima Veprića, Đorđe Stojković (1998. godište), izneo je svoje utiske.

– Presećan sam što sam postigao tačdaun. Bilo je prelepo u Kraljevu i sve ekipe i drugari su super. Jedva čekam novi turnir da se opet družimo, a nije važno ko će pobediti. Voleo bih da igramo ovakve turnire svakog vikenda – ističe Stojković.

flag_1b_2011

Nakon završetka zvaničnog dela turnira odigrana je i jedna revijalna utakmica između kragujevčana i kraljevčana u kojoj su nastupili svi igrači koji nisu imali veliku minutažu na samom tunriru. Ovaj prijateljski susret, koji je završen nerešenim rezultatom 37:37, je i simbolično obeležio kraj jednog lepog sportskog druženja najmlađih selekcija američkog fudbala u gradu na Ibru.

Semafor:
Prvi turnir Felg lige Srbije, Divizija Jug – Kraljevo
Teren: Sportski aerodrom. Gledalaca: oko 100.
Kraljevo – Čačak, Poluvreme: 28-14, Kraj: 44:28
Kragujevac – Pirot, Poluvreme: 20:12, Kraj: 38:26
Kragujevac – Čačak, Poluvreme: 22-14, Kraj: 51:20
Pirot – Kraljevo, Poluvreme: 22:12, Kraj: 28:24
Kragujevac – Kraljevo, Poluvreme: 25:21, Kraj: 44:33
Čačak – Pirot, Poluvreme: 0:8, Kraj: 6:28

Pored divizije Jug odigrane su utakmice i u divizijama Sever i Centar. U okviru divizije Centar su igrale ekipe: Pančevo Panthers, Beograd Vukovi, Obrenovac Sky Tanders i Zemun Gorštaci. A u okviru divizije Sever su učestvovale ekipe: Spartanci Subotica, Indians Inđija i Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries. Nakon završetka igranja u okviru divizija u Play Off će proći po dva najbolja tima iz svake divizije, koji će se boriti za titulu prvaka Fleg Lige Srbije.