alf vukovi 2012U drugom kolu Sportklub Superlige 2012, Mozzart Divlji veprovi su doživeli prvi poraz i to od večitih rivala SBB Vukova. Rezultat na kraju utakmice je bio 47:23 (14:3, 13:6, 12:7, 8:7) u korist domaćih. Bilo je dosta problema u igri Veprova dok su Vukovi sa druge strane delovali veoma uigrano i ubedljivo. Iz Kragujevca su pošla tri autobusa navijača, koji su ispunili jednu celu tribinu stadiona na Adi, ali i pored vatrene podrške, Kragujevčani su ostali bez bodova.

Vukovi su igrali sigurnije u napadu, ali i iskoristili nekoliko grešaka ofanzivnog dela tima Kragujevčana. Met Džekson je imao 2 fambla i 1 presečenu loptu. Sa druge strane, odbrana Vukova igra prilično dobro i, osim u prvom napadu, uspeva da zaustavi Veprove. Čopor sa Ade koristi jaku ofanzivnu liniju da trčanjima Mekdauela pomera lance. Veprovi su samo jednom bili u prilici da poentiraju, bili u crvenoj zoni, ali su sa dve uzastopne greške bili udaljeni i morali da poentiraju šutem za tri poena.

Vukovi su i u drugoj deonici bili dominantni. Čini se da sa većom žestinom ulaze u duele, dok ofanzivna linija i dalje odrađuje odličan deo posla. Sa još dva tačdauna Vukovi su uspeli da dođu do velike prednosti (27:3), a napad bez većih problema uspeva da osvaja nove prve daunove. Kragujevčani nisu uspevali da uspostave napadačku igru, bili su pod velikim pritiskkom vrlo agresivne odbrane Vukova. Vukovima sve polazi za rukom, pa čak i da dođu do lopte posle iznenađujućeg onside kika, čima kažnjavaju dekoncentrisanog protivnika. Intersepcija Darka Cvetkovića donekle je vratila u život Veprove, koji su tek posle toga, u poslednja 2 minuta uspeli da pomeraju lance i dođu do tačdauna 2 sekunde pre kraja poluvremena. Uspeo je tada da poentira Filip Nedeljković, koji je jedini pravio velike probleme odbrani Vukova, a sa nekoliko hvatanja do kraja meča izborio se za najboljeg pojedinca tima iz Kragujevca. Tim poenima, gosti su zadržali nadu da se posle velikog odmora vrate u igru.

Već u prvom drajvu, Krizin je popuno anulirao poene Veprova krajem prvog poluvremena i svom timu ponovo doneo veliku prednost. Dugim trčanjem, uz odlične blokove domaćih ofanzivaca i ponovo nedovoljno skoncentrisanu odbranu gostiju, prešao je pola terena i ušetao se u end zonu Wild Boarsa. Divlji veprovi su uspeli da se povežu u napadu, pa posle dugog trčanja Aleksandra Ristića dolaze do prilike da poentiraju, što i čine kada se ukazala prilika za trčanje Džeksona. Međutim, opet su se Vukovi uozbiljili, ponovo lance pomerali trčanjima i fantastičnom igrom ofanzivne linije. Veliki problem gostima predstavljao je i veliki broj promašenih obaranja, pa je iz jedne takve akcije Pavle Plamenac, u jednom trenutku uhvaćen, ali je uspeo da se iskobelja, promeša celu odbranu protivnika i “po dijagonali” se ušeta u end zonu protivnika.

Protivnik je već bio rešen, pa je utisak da nije postojao naboj između dva tima, kao u prethodne tri deonice. Po jednim poentiranjem na obe strane, prvo Vukova, a zatim i Veprova za čast, završen je 14. po redu obračun večitih rivala.

Kretanje rezultata:

0:3 Bojan Ružić fild gol 33 jarde
7:3 Brendon Mekdauel trčanje 6 jardi, Igor Srbunović PAT.
14:3 Lens Krizin pas 10 jardi ka Alenu Ružiću, Srbulović PAT.
21:3 Lens Krizin pas 35 jardi ka Pavlu Plamencu, Srbulović PAT.
27:3 Brendon Mekdauel trčanje 3 jarde, Srbulović promašaj.
27:9 Met Džekson pas 34 jarde ka Filipu Nedeljkoviću, Ružić promašaj.
33:9 Lens Krizin trčanje 46 jardi, Srbuloviću izblokiran PAT.
33:16 Met Džekson trčanje 9 jardi, Ružić PAT.
39:16 Lens Krizin pas 28 jardi ka Dejanu Cerovcu, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
47:16 Lens Krizin pas 43 jarde ka Filipu Stojanoviću, Alen Ružić pretvaranje za 2 poena.
47:23 Met Džekson pas 9 jardi ka Nikoli Simoviću, Ružić PAT.

Izvor: SAAF
Foto: Marko Đurić