I ove sezone u redovima Divljih veprova biće dva niška igrača, ali će ovoga puta perspektivnom lajnbekeru Strahinji Grujiću, društvo praviti Ognjen Ilić, trkač sa iskustvom igranja na američkom D2 koledžu.

Ilić je takođe ponikao u Imperatorima iz Niša, a nosio je i dres juniorske reprezentacije Srbije prilikom osvajanja kvalifikacionog turnira „Četiri nacije“ u Kragujevcu, 2010. godine. Posle nekoliko izuzetno zapaženih sezona u Imperatorima, odlučio se da karijeru nastavi u Americi, gde je dve sezone nastupao za Buldoge sa Truman State Univerziteta. Radi se o odličnom univerzalcu, koji podjednako dobro može da igra i u odbrani, na pozicijama lajnbekera i defanzivnog linijaša.

Dok je igrao u Srbiji, Ognjen je bio poznat kao jedan od fizički najdominantnijih igrača. Igrao je na obe strane lopte i imao veliki uticaj na igru. Nadam se da će svojim fizičkim prisutvom doneti neku novu energiju i čvrstinu u naš tim – rekao je Predrag Šćekić, defanzivni koordinator Veprova.

Šćekić velike nade polaže i u mladog Grujića, koji je prošle sezone učestvovao u velikim uspesima Kragujevčana, nakon što je sa Miškolc Stilersima osvojio Mađarsku ligu.

Strahinja je mlad igrač koji ima dosta iskustva za svoje godine. Dobro se uklopio u naš tim i našu odbranu i pokazao nam da možemo ozbiljno da računamo na njega. Ove sezone očekujem da napreduje u nekim segmentima igre i da postane važan deo naše odbrane – istakao je Šćekić.

Grujić nije krio zadovoljstvo zbog povratka u Divlje veprove.

Ovo je za mene bila najtrofejnija i najzahtevnija sezona od kad se bavim američkim fudbalom, počevši od treninga, koji su bili, do krajnje granice profesionalni i dosta psihički i fizički zahtevni, preko utakmica, kako domaće tako i CEFL Lige. Prošle sezone sam imao čast da sa Veprovima osvojim dugo sanjanu titulu šampiona Srbije, ali i vicešampiona CEFL lige. Klub, kao i igrači, dočekali su me i prihvatili kao da sam dugi niz godina tu. Počevši od glavnog trenera Aleksandra Ristića i pozicionog Šćekića, koji su mi izlazili u susret svaki put i unapređivali moju igru iz dana u dan, do igrača pored kojih sam se osećao kao deo tima – kazao je Grujić.

On je dodao da je imao još nekoliko ponuda iz inostranstva, ali da su Veprovi bili pravi izbor.

Imao sam par ponuda iz Turske, Česke, Mađarske i nižih nemačkih liga, ali odlučio sam se za Veprove prvenstveno zbog prelepog prošlogidišnjeg iskustva, kao i želje za napretkom i usavršavanjem. Nova sezona u Veprovima će mi doneti preko potrebno iskustvo, znanje i motivaciju za dalje bavljenje fudbalom, a verujem i još trofeja. Očekujem od sebe i tima igru na još višem nivou nego prošle sezone – zaključio je Grujić.