Dvadesetdevetogodišnji Miro Bogdanović, popularni Topola, dugogodišnji igrač i trener kragujevačkih Divljih veprova i bivši reprezentativac Srbije u američkom fudbalu, tragično je preminuo danas oko 17 sati u saobraćajnoj nesreći kod sela Vitanovac, nadomak Kraljeva.

Bogdanović je izgubio život vraćajući se iz Vrnjačke Banje sa još dvojicom saigrača, kada je izgubio kontrolu nad motociklom i sudario se sa kamionom marke „volvo“.

Miro se Wild Boars-ima priključio početkom 2006. godine, a igračku karijeru okončao je po završetku sezone 2011. Potom je bio trener ofanzivne linije, a u aktuelnoj sezoni trener specijalnih timova. Ovaj ofanzivni linijaš osvojio je sa Veprovima četiri titule prvaka Srbije i jednu SELAF ligu, a 2011. godine postao je vicešampion prestižnog evropskog EFAF kupa.

Kada god su mu to obaveze dozovljavale prisustvovao je treninzima mlađih kategorija, pripremajući mlade igrače za ovaj atraktivni sport.

Ostaće upamćen kao natprosečno inteligentan i svestran momak, uvek dobrih namera i plemenitog srca. Bio je student treće godine Fakulteta tehničkih nauka u Čačku.

Članovima porodice i prijateljima prerano preminulog Mira Bogdanovića, Klub američkog fudbala Divlji veprovi izjavljuje najiskrenije saučešće.

Podatke o vremenu i mestu sahrane objavićemo naknadno.