KAF Kragujevac Wild Boars sa velikim žaljenjem obavestio je svoje navijače, ljubitelje američkog fudbala i čitavu sportsku javnost, da je otkazan meč četvrtog kola Prve lige Srbije, između Divljih veprova i Inđija Indiansa, koji je trebalo da se odigra u subotu od 15 časova.

Veče pred utakmicu, u 22 sata, gostujući klub uputio je dopis da neće moći da nastupi u Kragujevcu, a obaveštenje prenosimo u celosti:

„Poštovani, nažalost naš tim neće biti u mogućnosti da dođe sutra u Kragujevac na utakmicu. Razlog je u samim igračima koji jednostavno ne mogu da izbegnu poslovne obaveze. Iz tog razloga, nemamo dovoljan broj igrača za sutrašnju utakmicu uprkos svim naporima da izbegnemo ovakvu situaciju.“

Meč će, prema Propozicijama Srpske asocijacije američkog fudbala, biti registrovan službenim rezultatom 35:0 u korist Veprova, ali u ovoj situaciji svi su na gubitku. Ne treba napominjati koliko je svaka utakmica važna za razvoj igrača, ali i američkog fudbala u Srbiji. Pritom, Kragujevčanima je ovaj meč trebalo da posluži i za brušenje forme pred gostovanje u Poljskoj, renomiranim Wroclaw Panthersima u CEFL ligi, pa su tako ostali uskraćeni za generalnu probu za jedan od najbitnijih mečeva u sezoni.

Iz Veprova poručuju da je ostao gorak ukus usled otkazivanja meča koji su posle vaskršnje pauze svi željno iščekivali i nadaju se da se ovakvi slučajevi više neće ponavljati.