Do početka Juniorske lige Srbije, koja od osnivanja nosi naziv „Trofej Veljka Makojevića“, ostalo je dvadesetak dana. Divlji veprovi se uveliko pripremaju za nove izazove, prošle sezone titula im je izmakla za poen (poraz od Pančeva u finalu 32:31), a uskoro ćemo videti mogu li da načine korak dalje.

Dosta igrača iz tog tima je prestarilo juniorski uzrast, a najviše će nedostajati reprezentativci, koji su ostvarili istorijski uspeh sa juniorskom timom Srbije i osvojili turni „Četiri nacije“ u Kragujevcu: Petar Gojić, Milorad Novaković, Dejan Janković, Milan Pavlović, Ivan Radojičić, Nikola Stevanović, Đorđe Topalović i Josip Filipović. Međutim, sada su tu neki novi klinci, koji ne žele da žive od slave starijih trofejnih generacija, već hoće da pokažu koliko vrede i da dokažu da zasluženo nose dres Veprova.
I ove godine  glavni trener kragujevačkog tima biće Marko Vujanac, dugogodišnji igrač Veprova i jedan od trenera reprezentacije koja je ostvarila već pomenuti uspeh. Od njega smo pokušali da saznamo kakvo je trenutno stanje u timu i kakva su očekivanja u predstojećoj sezoni.

vujanac_trener

Prošlo je mesec dana od početka priprema. Kako vam se čini razvoj juniorskog tima ove godine?
– Iako imamo vrlo mali broj igrača rođenih 1992. godine, koji su bili okosnica tima prošle sezone, dobili smo dosta mladih igrača koji su vredno trenirali i spremali se na treninzima flega. Mislim da smo jedna od retkih ekipa koja može da se pohvali sa velikom posećenošću treninga. Od početka priprema na svakom treningu bilo je bar 50 igrača, a u poslednje vreme ta brojka ide i preko 60.

Da li je teško organizovati trening za ovoliki broj igrača?
– Naprotiv, navikli smo na veliki broj igrača na treninzima svih kategorija Divljih veprova, a atmosfera je fenomenalna. Vredno se trenira i ozbiljno radi, ali pre svega vlada dobra zabava i veliko drugarstvo među igračima.

Prošle sezone titula sa juniorima izmakla je „za dlaku“. Možete li da napravite paralelu između ove i tadašnje ekipe?
– Mislim da je ova ekipa bolja u odnosu na prošlogodišnju, možda ne po iskustvu, ali svakako po raznovrsnosti i mogućnosti igrača da odigraju više različitih akcija, za koje smo možda bili limitirani prošle sezone.

Posle smene generacija, da li je neka pozicija u timu deficitarna i šta vidite kao snagu novog tima?
– Ne, baš naprotiv, imamo povećan broj igrača na svim pozicijama, a snaga ove ekipe je drugarstvo među igračima, što se od osnivanja kluba prenosi sa generacije na generaciju.

Prošle sezone za Veprove su igrala i trojica igrača beogradskih Plavih zmajeva. Očekuje li se i ove godine dolazak nekih igrača čiji se timovi nisu prijavili za Juniorsku ligu?
– Naravno, mi smo uvek raspoloženi da u tim primimo igrače iz drugih klubova, tako da smo i ove sezone pojačani sa dva igrača iz jagodinskog kluba. Ovom prilikom pozivam sve igrače čiji klubovi ne igraju Juniorsku ligu da nam se pridruže, jer su dobrodošli svi koji žele ozibljno da treniraju i igraju u našem timu.

Vujanac_trener2

Da li je i stručni štab pretrpeo promene u odnosu na prošlu sezonu?
– Stručni štab je pretrpeo neke promene zbog obaveza prošlogodišnjih pozicionih trenera, koji su zamenjeni novim, ništa manje stručnim trenerima. Takođe, na svakom treningu se pojavi po nekoliko iskusnijih prvotimaca, koji su uvek spremni da pomognu i daju savete mlađim igračima.

I za kraj, koji je glavni cilj i da li je realno očekivati titulu?
– Glavni cilj ove, kao i svake prethodne sezone je „pravljenje“ igrača za seniorski tim Divljih veprova, a uz dobre treninge uspeh će doći sam po sebi. Verujem u svoju ekipu, Veprovima je nekako u krvi da u svakoj utakmici idu na pobedu i siguran sam da će tako biti i kada počne prvenstvo. Ako sve bude išlo po planu, pehar će završiti u našim vitrinama.