Povodom proslave deset godina postojanja kluba, kragujevački Divlji veprovi su pripremili niz akcija kojima će tokom sezone obeležiti ovaj jubilej. Jedna od tih akcija je i izložba fotografija Miloša Ignjatovića, poznatog kragujevačkog fotografa. Izložba pod nazivom ‚‚Snažni, brzi, uspešni” obuhvatiće najbolje fotografije po izboru Ignjatovića, koji je pratio Divlje veprove još od samog početka.

Izložba je zakazana za sredu, 27. mart 2013. godine sa početkom u 19 časova u Američkom kutku (Dr Zorana Đinđića 10/3).

Miloš Ignjatović je inženjer po obrazovanju, a fotografsku karijeru je započeo kao slobodni fotograf, prvom izbložbom sportske fotografije ‚‚Duhom, telom, fotoaparatom”, posvećenu vrhunskim karatistima Jugoslavije i njegovom karate klubu Radnički Kragujevac. Mnogo kasnije je doznao da je to bila prva izložba sportske fotografije u Jugoslaviji i Evropi. Plima tranzicije ali i opsesija koju je pronašao u sebi vodi ka redakcijama. Sarađivao je prvo na sportskim stranama dnevnih novina ali želja i talenat osvojila su sva područja fotografije. Prepoznatljivi su radovi u dnevnim novinama Blic, Politika kao i reportaže i foto strane u sportskom Žurnalu, Šumadijskom nedeljniku, Svetlosti. Do sada je imao dvanaest izložbi od čega je polovinu posvetio sportistima.

Reportaža ‚‚Crveni đavoli”  bila je najbolja na jugoslovenskom konkursu za novinarsku fotografiju 2000. godine.

Specifičnost američkog fudbala, energija mladih sugrađana, suptilnost detalja, miris adrenalina, osećaju se na fotografijama trinaeste izložbe ‚‚Snažni, brzi, uspešni”. Kolektivni duh, odlučnost, požrtvovanje Divljih veprova zabeležio je na 130 fotografija u oblasti koju drugi nisu otkrili ili jednostavno nisu imali snage da se u njoj snađu.

Koristimo priliku da vas pozovemo da nam se pridružite na izložbi i da kroz fotografije upoznate istoriju Divljih veprova.

FACEBOOK EVENT

izlozba_2013