WB JuniorsWild Boarsi iz Kragujevca prvi su finalisti Juniorske lige Srbije 2010.

U verovatno najzanimljivijem meču dosadašnjeg dela takmičenja, savladali su večitog rivala, Vukova, iako su krajem treće četvrtine bili u zaostatku od dva tačdauna. Rezultat na kraju utakmice je bio 21:20 u korist Veprova!

Činilo se tada da je sve izgubljeno za goste, sve je išlo na vodenicu Vukova, ali nisu tako mislili i Divlji veprovi. Poenima Petra Goića, a zatim i trčanjem Stefana Stefanovića došli su nadomak nerešenog rezultata (20:19). Međutim, kada su svi očekivali da će odigrati na nerešeno i produžetak, hrabrim i vrlo riskantnim pretvaranjem za dva poena, posle fejk akcije prilikom izvođenja ekstra poena za Petra Goića, Kragujevčani su uspeli da osvoje dva poena i, ispostavilo se, dokopaju se prilike da se bore za trofej „Veljka Makojevića“.

Do kraja meča je ostalo nešto više od tri minuta. Vukovi, koji su ove sezone protiv Mladenovac Forestlandersa i Čačak Angel Warriorsa uspevali da preokrenu negativan rezultat u finišu, ovoga puta nisu našli odgovor za odbranu Kragujevčana. Napad Vukova ostao je na 45 jardi od end zone Wild boarsa, pa je usledilo veliko slavlje gostiju.

Semafor:

0:6 Marko Baković trčanje 12 jardi, neuspešan PAT.
7:6 Sava Đurović trčanje 21 jard, Dušan Džodić uspešan PAT.
13:6 Sava Đurović trčanje 13 jard, neuspešan PAT.
20:6 Uroš Jovanović trčanje 4 jarda, Dušan Džodić uspešan PAT.
20:13 Stefan Stefanović pas 40 jardi do Petra Goića, Petar Goić uspešan PAT.
20:21 Stefan Stefanović trčanje 2 jarda, fake extra point, Petar Goić uspešan za dva poena.

Uskoro opširnije…

Izvor www.saaf.rs