Ovog vikenda startuje još jedna superligaška sezona u Srbiji, a kragujevački Divlji veprovi, kao i obično, u nove izazove kreću sa najvišim ambicijama.

Veprovi su i ove godine angažovali trojicu Amerikanaca, ali za razliku od prošle, kada su svi bili igrači/treneri, ove će se jedan, Ričard Bonds, isključivo baviti trenerskim poslom, dok će mu kovderbek Met Džekson i ofanzivni linijaš Majk Kenon, pored obaveza na terenu, pomagati i u treniranju igrača.

U kragujevačkom timu desila se smena generacija, pa će šansu među starterima, pored nekolicine juniora, dobiti i neki „golobradi“ igrači koji su u prošloj sezoni nastupali u beskontaktnoj fleg verziji. Međutim, novi kvoterbek i ofanzivni koordinator Wild Boars-a smatra da je upravo to prava prilika da Veprovi pokažu timski duh.

– Veoma sam uzbuđen zbog početka sezone. Imamo dosta mladih i neiskusnih igrača, pogotovo u napadu, ali to je veliki izazov za sve nas da se pokažemo kao tim – kaže Džekson.

Prva prepreka ka novoj tituli Veprova, biće ekipa Kraljevo Royal Crowns-a, koja se ove godine na impresivan način vratila u domaću elitu američkog fudbala.

– Od utakmice sa Kraljevskim krunama očekujem samo da svako od nas pruži svoj maksimum, odigra jako i brzo, i ako ispoštujemo sve dogovore i odigramo onako kako smo vežbali na treninzima, sigurno je da pobeda neće biti dovedena u pitanje – rekao je Džekson.

Ove godine Krune takođe imaju tri američka igrača u svojim redovima. Pored standardnog Džoša Hepnera (lajnbeker/defanzivni linijaš), koji se već odomaćio u Kraljevu, novi igrači sa „one strane bare“ su Dejvid Ekins risiver/defanzivni bek iz Detroita i Džošua Henri trkač/defanzivni bek iz Los Anđelesa.

– Kao i prošle i u ovoj sezoni imamo kvalitetne igrače iz inostranstva. Momci iz Amerike su se sjajno uklopili u tim i biće ogromna pomoć kako na samim utakmicama tako i na trenizima tokom sezone. Momci koji trenutno kao lideri nose tim su svi do jednog krenuli još u fleg selekciji, tako da neki već imaju za sobom i po osam takmičenja u opremi, uključujući juniorska i seniorska, što meni kao treneru donosi veliko samopouzdanje i nadu za dobar plasman – smatra glavni trener Kraljevčana, Viktor Todorović.

Utakmica između Wild Boars-a i Royal Crowns-a odigraće se u nedelju, 25. marta, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, od 14 časova, a ulaz je besplatan.

Preostali parovi prvog kola su: Beograd Vukovi – Klek Knights, Pančevo Panthers – Novi Sad Dukes i Čačak Angel Warriors – Beograd Blue Dragons.