Klub američkog fudbala “Divlji veprovi“ iz Kragujevca, okončao je još jednu uspešnu sezonu, koja je završena osvajanjem četvrte titule prvaka države koju su izborili na domaćem terenu, 5. jula, utakmicom protiv “Plavih zmajeva“ iz Beograda.

Tim povodom, Jovan Pavlović-Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport, danas je u zgradi Grada priredio prijem za igrače i rukovodstvo ovog kluba. “Ekipa koja još uvek nema svoj teren, a postiže ovakve rezultate, svakako zaslužuje bolje uslove za rad, o tome ćemo razgovarati sa rukovodstvom kluba kako bismo zajednički došli do rešenja“ – istakao je Bojadžić.


Kragujevački “Veprovi“, da podsetimo, nisu uspeli da otputuju na polufinalnu utakmicu “Challenge cupa“ koja se igrala u Đeru (Mađarska) zbog administrativnih procedura u mađarskoj ambasadi koja im nije odobrila vize.

“Divlji veprovi“ će u novu sezonu ući sa pojačanjima, trenutno su u klubu dva igrača iz Amerike, očekuje se da će u novoj sezoni zaigrati još trojica, jedan iz Amerike i dvojica iz domaćih klubova. Novi predsednik kluba, Nemanja Čalija veruje da je ovo tim koji pobeđuje, najavljuje nove uspehe i učešće na evropskim takmičenjima.