Desetak igrača Bor Golden Bearsa priključiće se Kragujevac Wild Boarsima u predstojećoj sezoni Juniorske lige Srbije.

Borani spadaju u red najmlađih klubova američkog fudbala u Srbiji, pa ove godine nemaju dovoljno dugačak roster za najjače juniorsko takmičenje. Stoga su odlučili da igrače pošalju na kaljenje u drugi klub.

– Nakon seniorske sezone i razgovora sa stručnim štabom zaključili smo da imamo jako perspektivne juniore, ali nedovoljno njih da samostalno zakoračimo u nikad brojniju ligu. Kako su naši juniori nosioci seniorskog tima, shvatili smo da im treba ozbiljna ekipa, sa ozbiljnom školom i kvalitetnim trenerima – rekao je Danijel Miljković, predsednik Golden Bearsa.

Medvedi su u takmičenjima mlađih selekcija već ostvarivali zavidne rezultate, pa nema sumnje da će im stečeno iskustvo u Kragujevcu pomoći da još više napreduju.

– Kako smo ranije imali odličnu saradnju sa Veprovima, kada su njihovi igrači nastupali za nas te nam doneli i prvu pobedu, stručni štab se nije dvoumio oko odabira tima u koji ćemo poslati naše juniore. Zaključak naših trenera je da će u Veprovima naučiti puno od najboljih trenera i vredno raditi da se izbore za mesto u timu. Posle višegodisnjeg klupskog prijateljstva, ovo će biti početak jedne dugoročne saradnje, nadam se na svm nivoima naša dva kluba. Nadam se da će naši juniori u prvoj zajedničkoj sezoni uspeti da se okite medaljom – zaključio je Miljković.