Juniori Divljih veprova plasirali su se u finale Juniorske lol.rs lige Srbije, pošto su danas u polufinalu, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, savladali drugoplasirani tim grupe „Sever“, Sirmium Legionariese, rezultatom 29:18.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i već u prvom posedu poentirali trčanjem Filipa Jakovljevića, ali su Legionari odmah zatim iskoristili drugi uzastopni loš snep protivnika i iznudili fambl, posle kog je Pavle Nešković pronašao Darka Dumančića – 7:6.

U drugoj četvrtini Kragujevčani su ponovo uspeli da se „odlepe“, pasom Nikole Simovića ka Đorđu Petroviću – 13:6, ali je tandem Nešković-Simić sa dva tačdauna doneo gostima preokret – 18:15.  U međuvremenu su Wild Boarsi postigli dva sejftija, pa je tim iz Srema na odmor otišao sa poenom „viška“ – 18:17.

Dugo su brojčano slabiji Legionari odolevali atacima najefikasnijeg tima u ligi, ali je njihov zid popustio u poslednjoj četvrtini, kada je junak susreta, Đorđe Petrović, sa dva tačdauna trčanjem rešio pitanje pobednika. Sjajni reprezentativac Srbije bio je odličan i u fazi odbrane, gde je prethodno zabeležio dve intersepcije.

Kragujevčani su tako zadržali oreol nepobedivosti u ovoj sezoni, pa će se u finalnoj borbi za trofej „Veljka Makojevića“ boriti sa takođe neporaženim Inđija Indiansima, koji su na svom terenu bili bolji od Čačak Angel Warriorsa – 30:18.

Kragujevac Wild Boars – Sirmium Legionaries 29:18 (7:6, 10:12, 0:0, 12:0)

Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 200.

Kretanje rezultata:
7:0 Filip Jakovljević trčanje 15 jardi, Branislav Petrović uspešan PAT.
7:6 Pavle Nešković pas 30 jardi ka Darku Dumančiću, Simić neuspešan PAT.
13:6 Nikola Simović pas 7 jardi ka Đorđu Petroviću, Petrović neuspešan PAT.
13:12 Nešković pas 10 jardi ka Miroslavu Simiću, neuspešno pretvaranje za dva.
15:12 Lazar Nikolić sejfti.
15:18 Nešković pas 30 jardi ka Simiću, neuspešno pretvaranje za dva.
17:18 Vladimir Marjanović sejfti.
23:18 Đorđe Petrović trčanje 9 jardi, neuspešno pretvaranje za dva.
29:18 Đorđe Petrović trčanje 13 jardi, Petrović neuspešan PAT.