Petar GoicUtešna nagrada na finalnom meču Juniorske lige Srbije, otišla je u ruke Kragujevac Wild Boarsa. Naime, za najboljeg igrača proteklog šampionata izabran je vajdrisiver Petar Goić, koji je i u finalu, uz heroja Pantera Stefana Dedića, bio ubedljivo najzapaženiji akter.

– Nije uobičajeno da se MVP nagrada dodeli igraču iz poražene ekipe, pa mi je tim draže što sam izabran. Opor je ukus posle poraza u finalu, to nam je svima bilo bitnije, jer smo se žestoko borili tokom cele sezone, ali mi je drago da su baš mene izabrali za MVP-a. Drago mi je, jer sam dokazao ko sam i šta u američkom fudbalu u ovom uzrastu, a posebno jer je nagrada osvojena na mom terenu, kod kuće – rekao je Goić. Brzi hvatač, izvanrednih fizičkih predispozicija i mekih ruku za hvatanje, pored toga što je Veprove uveo u finalni meč već više puta opisivanim hrabrim potezom u polufinalnom deulu sa Vukovima, tokom celog prvenstva bio je prva hvatačka opcija kvoterbeka Kragujevčana Stefana Stefanovića.

Goić nije po ukupnom broju postignutih tačdaunova bio najbolji u prvenstvu, ali je u sistemu napada Kragujevčana, u kome je napad bio dosta izbalansiran, a postojala žestoka konkurencija i među ostalim hvatačkim opcijama, uspeo da se istakne kao lider, prva opcija u bitnim trenucima i osvoji ubedljivo najveći broj jardi.

Goic

– Uloga lidera je najleša stvar na svetu. Meni ne predstavlja problem, nije teret, već priblilegija. To se nekako samo nametne. Bio sam svestan da će protivnički stručni štab dosta pažnje da obrati na mene, ali to je normalno. Sve što treba je da se i u takvim uslovima igrač izbori sa pritiskom.

Petar Goić je student na Građevinskom fakultetu u Nišu, amaterski se bavio manekenstvom, pa samim tim i razlog zbog čega na stadion FK „Sušica“ u Kragujevcu redovno dolazi i veliki broj pripadnica suprotnog pola. Ovu konstataciju Goić nije hteo da prokomentariše, samo se nasmejao.

(Preuzeto sa www.saaf.rs)