JuniorsU finalu Juniorske lige Srbije, Divlji Veprovi su savladani od Pančevo Pantersa rezultatom 32:31! Obe ekipe su pružile sjajnu igru ali ipak, Veprovi su skupo platili greške koje su napravili.

Pred oko 500 gledalaca, Veprovi su krenuli odlučno i već napočetku postigli prve poene trčanjem Stefana Stefanovića, mladog kvoterbeka. Nakon neuspešnog ekstra poena, rezultat je bio 6:0. Panteri su uzvratili trčanjem Dedića i time došli u vođstvo od 6:7.

Nakon toga, Stefanović pronalazi fenomenalnog Petra Goića koji dovodi Veprove u vođstvo, 12:7. Panteri ponovo uzvraćaju poenima i prelaze u vođstvo, 12:13. Petar Goić je ponovo Veprove doveo u vođstvo ali ovoga puta nakon trik akcije i rezultat je bio 19:13. Ipak, Panteri su ponovo uspeli da ‘vrate’ poene i da izjednače trčanjem odličnog Dedića. Rezultat je 19:19.

Petar Goic

Napad Kragujevca nije uspeo da poentira u sledećem posedu lopte što su Panteri iskoristili. Dedić ponovo odličnim trčanjem postiže poene i dovodi svoj tim u vođstvo, 19:26. Stefan Stefanović nakon toga uspeva da pronađe Đorđa Petrovića, koji je postigao nove poene za Veprove. Rezultat je 25:26.

Panteri su nastavili da igraju svojim ritmom i ponovo su savladali odbranu kragujevčana. Dedić je uhvatio pas Milenkovića i povećao vođstvo svog tima na 25:32.

Nakon toga, Stefanović pokušava na sve načine da približi svoj tim protivničkoj end zoni što je iskoristio, još jednom odličan, Dedić, koji je presekao pas Stefanovića ka Bakoviću. Ipak, odbrana Veprova uspeva da isforsira fambl i tako povrati loptu u svoj posed.

U ovom trenutku je sve bilo u rukama mladog kvoterbeka Veprova. Stefanović pronalazi Petrovića koji se fenomenalno probio kroz odbranu Pantera, istrčao nekih 70 jardi do end zone i postigao nove poene. Rezultat je bio 31:32. Ipak, jedan od sudija je bacio zastavicu i Veprovi su morali da izvedu ekstra poen sa nekih 30 jardi. Odlučili su se za pretvaranje za dva poena. Goić je stao na mesto kvoterbeka, pokušao ‘reverse’ dodavanje ka Stefanoviću ali lopta je ispala, a Panteri su započeli slavlje.

Odbrana Veprova je uspela da zaustavi Pantere u sledećem napadu. Primorani da šutiraju, Panteri su ispucali loptu ali je jedan od igrača Veprova nespretno dodirnuo loptu čime je ona postala slobodna. Igrači Pantera su se bolje snašli, povratili loptu i time stavili tačku na ovu utakmicu. Konačan rezultat na kraju je bio 31:32!

Možemo reći da su greške i nerealizovani ekstra poeni skupo koštali Veprove ali i sam plasman u finale je bio veliki uspeh. Ekipa Pantera je od početka takmčenja bila favorit za osvajanje titule, a to su pokazali i na terenu. Panteri su bili spremniji u specijalnim timovima, a trčanja kvoterbeka Milenkovića i Dedića bila su veliki problem za odbranu kragujevčana.

juniori_trofej

Semafor:

6:0 – trčanje Stefanovića, PAT neuspešan,
6:7 – trčanje Dedića, PAT uspešan,
12:7 – pas Stefanovića ka Goiću, PAT neuspešan,
12:13 – trčanje Pantera, PAT neuspešan,
19:13 – trčanje Goića, PAT uspešan,
19 :19 – trčanje Dedića, PAT neuspešan,
19:26 – trčanje Dedića, PAT uspešan,
25:26 – pas Stefanovića ka Petroviću, PAT neuspešan,
25:32 – pas Milenkovića ka Dediću, PAT neuspešan,
31:32 – pas Stefanovića ka Petroviću, PAT neuspešan.

veljko