LOADING

Type to search

Veprići startuju protiv Kraljevskih kruna

Juniori

Veprići startuju protiv Kraljevskih kruna

Share

Juniorske lige Srbije, koja od osnivanja nosi naziv „Trofej Veljka Makojevića“, startovala je minulog vikenda utakmicama prvog kola, u kojem su Divlji veprovi bili slobodni. Svoj prvi susret ove sezone, prošlogodišnji vicešampioni igraju u subotu, na stadionu FK Sušica, protiv Royal Crowns-a iz Kraljeva.

Jedan od trenera Veprova, Aleksandar Ristić Alf smatra da se na pripremama dobro radilo i da ekipa spremna ulazi u nove okršaje.

Zadovljan sam kako smo sproveli ovaj prvi deo priprema, do početka školske godine, bio je dobar odziv igrača i svi su bili za rade. Ovaj drugi deo, kada se krenulo u školu, je jer bio malo teži, jer smo samo vikendom mogli da skupimo ceo tim. Međutim to je problem sa kojim se susreću i svi ostali timovi. Ipak, možda nas to više pogađa od ostalih, jer ove godine imamo samo šest igrača koji su izlazna generacija, a okosnicu tima čine mlađi, neiskusniji igrači – kaže Ristić.

I ove godine prioritet juniorskog tima će biti „pravljenje“ igrača za seniorsku ekipu.
Naši planovi za ovu godinu osataju isi kao i uvek. Da što više mladih igrača naučimo osnovama ove igre i da ih što bolje pripremimo za seniorski tim. Što se same lige tiče, biće to liga sasvim solidnog kvaliteta, gde bi glavnu ulogu trebalo da odigraju momci koji su nastupali za reprezentaciju u Austriji i Francuskoj.

Posle poraza u prvom kolu od čačanskih Anđeoskih ratnika – 67:14, ulogu favorita pred ovaj meč svi daju Veprovima.
Kraljevo je uvek opasna ekipa, startovali su nešto lošije, ali imaju dobre trenere i iz godine u godinu sve bolje rade, tako da nam neće biti lako kao što se očekuje. Veliki broj njihovijh igrača nastupao je za seniorski tim, koji je napravio sjajne rezultate u nedavno završenoj sezoni, što je još jedan razlog za oprez – završio je popularni Alf.

Sa druge strane, i Krune ulogu favorita prepuštaju Veprovima, ali se ipak potajno nadaju pobedi.
Protivnik nije nimalo lak i bićemo oslabljeni neigranjem nekoliko iskusnih igrača, ali očekujem i verujem da će ostatak ekipe dati svoj maksimum i ako bude tako očekujem veliku borbu, a možda se možemo nadati i pobedi – rekao je mladi defanzivni linijaš Kruna Savo Dragojlović.

Utakmica između Veprova i Kruna igra se u subotu, 24. septembra, na stadionu FK Sušica, sa početkom u 14 časova, a ulaz je besplatan.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Up