Posle dve sezone u redovima jednog od najboljih francuskih timova, Thonon Black Panthersa, ofanzivni linijaš Dejan Janković Kuglica vratio se u matični klub, Kragujevac Wild Boarse.

Ovaj dvadesetšestogodišnjak (183cm/145kg) ponikao je u juniorskom timu Veprova 2008. godine, a već od 2010. nastupao je i za seniore, sa kojima je odmah osvojio titulu šampiona Srbije. Godinu dana kasnije učestvovao je u jednom od najvećih klupskih uspeha, plasmanu u finale tadašnjeg EFAF kupa u Londonu, da bi se posle još četiri sezone, 2016. godine preselio u ekipu iz Tonona, francuskog gradića na obali Ženevskog jezera. Odmah se ustalio kao starter, ali Panterima nisu cvetale ruže u prvoj sezoni koju su završili na petom mestu. Kako je ekipa ostala bez plej-ofa, odlučio je da se na kratko vrati u Veprove u finišu sezone i pomogne im da ponovo dođu na tron. U ovoj godini Panteri su bili daleko uspešniji. Najpre su osvojili EFL (European Football League), a zatim u francuskom finalu, posle velikog preokreta, pretrpeli tesan poraz od ekipe Flash-a.

O utiscima koje nosim iz Pantera bih mogao danima da pričam. Bilo je i lepih i ružnih trenutaka, od prve godine kada smo pokušali da uvedemo neki novi sistem koji se nije pokazao dobro, pa smo sezonu završili bez plej-ofa, do fantasticnih momenata iz ove sezone gde smo se vratili na stari sistem i osvojili EFL ligu, što je moj najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri. Odigrali smo i veoma tesno finale protiv Fleša, gde smo nažalost izgubili 44:40 – rekao je Janković.

On je istakao da je dvogodišnje igranje u jednom od najbolje organizovanih klubova u Evropi za njega bilo neverovatno iskustvo.

– Panteri su pre svega odlična organizacija, a život na Ženevsom jezeru je sjajna stvar i importi stvarno uživaju tamo. Igranje u Francuskoj je veliko iskustvo za mene, timovi su na sličnom nivou, nema mnogo lakih utakmica i svako može svakoga da pobedi, odlučuju nijanse tako da je malo zanimljivije od naše lige. Još značajnije mi je bilo igranje u EFL-u, gde smo odmeravali snage i sa timovima iz Nemačke, najjače evropske lige i njihov nivo je zaista visok, dosta viši nego što deluje kada se gledaju utakmice – kazao je Kuglica.

Upravo je Nemačka bila primarna destinacija u kojoj je želeo da nastavi karijeru, ali i pored pregovora sa nekoliko timova, do krajnjeg dogovora nije došlo.

– Imao sam dosta ponuda za ovu sezonu, od timova iz nemačke prve i druge lige, do francuskih, španskih, mađarskih i ukrajinskih klubova, ali treba da se poklope mnoge kockice. Ne želim da igram u nekoj slabijoj ligi, već u jačoj, a kako nisam uspeo da nađem odgovarajući angažman u Nemačkoj, na kraju sam ipak odlučio da ostanem ovde među svojima i igram za Veprove – istakao je Janković.

Pored podrazumevanih šampionskih ambicija u domaćem šampionatu, Dejan očekuje još bolje izdanje na evropskoj sceni.

– Što se tiče domaće lige, tu nema mnogo toga da se priča, kao i uvek, borimo se za naslov prvaka. Sigurno je da imamo kvalitet i uz dobra pojačanja nadam se da će to biti treća uzastopna titula za Veprove. U CEFL-u, s obzirom na to ko se takmiči, mislim da će se ponoviti finale od ove godine, ali da ćemo ovoga put biti malo više egal s obzirom na to da sada imamo iskustva sa Rejdersima. Svake godine igramo sve bolje i bolje i trebalo bi da možemo da se borimo i za CEFL titulu – zaključio je Kuglica.