Na sinoćnoj svečanosti u kragujevačkom restoranu „Vodenica“, Divlji veprovi su obeleližili početak nove sezone promocijom romana o klubu, „Mladost pod oklopom“, autorke Jelene Pavlović, i unapređenjem saradnje sa najboljom kladionicom u Srbiji, kompanijom Mozzart, pa će Kragujevčani u novoj sezoni nositi ime Mozzart Wild Boars.

Na samom početku, o saradnji sa Divljim veprovima, koja već ulazi u treću godinu govorio je PR Mozzart kladionice, Zoran Puhač.

– Kao što sama autorka kaže u svom romanu, svaki novčić uložen u mladost, ne da se vrati, već se udvostruči. Zahvalio bih se gradskim čelnicima što su prepoznali i podržali ovaj sport – rekao je Puhač.

Da je saradnja produžena na obostrano zadovoljstvo potvrđuje i predsednik Mozzart Wild Boars-a, Nemanja Čalija.

– Kada sam došao u klub nisam znao nikoga, kucao sam od vrata do vrata, jedini cilj bio je naći sponzora koji će uložiti u klub i pomoći mu. Kada sam video šta me očekuje, posle mesec dana hteo sam da dam ostavku, ali kao što vidite nisam. Zahvaljujući gradskoj samoupravi američki fudbal polako staje na svoje noge. U današnje vreme teško je naći sponzore, pogotovo za neafirmisane sportove, kao što je kod nas američki fudbal, za razliku od Amerike gde je ovo sport broj jedan, a mnogi ga čak svrstavaju i u biznis, jer se tu obrću milijarde. Mozzart je prepoznao kvalitete našeg tima i budućnost ovog sporta u Srbiji. U protekle dve godine izašao nam je u susret u dosta kritičnih situacija, pa je 10. mesto na listi klubova Evrope i učešće u finalu EFAF kupa u Londonu jednim delom i njihova zasluga. Ovom prilikom im se zahvaljujem na saradnji i nadam se da će i druge kompanije krenuti njihovim stopama – otkriva Čalija.

Podsetimo, Mozzart Wild Boars-i prvu utakmicu u novoj sezoni igraju sutra, od 14 časova, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, protiv Kraljevo Royal Crowns-a.