Sve je spremno za ispisivanje još jedne stranice u istoriji „večitog derbija“, a dvojica igrača koji su nakon poslednjeg susreta kragujevačkih Divljih veprova i beogradskih Vukova poneli titulu najboljih igrača Srbije u napadu, odnosno odbrani, prenose poslednje utiske pred početak 14. susreta ovih timova.

Legenda američkog fudbala, raningbek Veprova, Aleksandar Ristić Alf, tada nije podigao pehar namenjen pobedniku Serbian Bowl-a, ali je u njegovim rukama završilo prizanje za najboljeg ofanzivnog igrača Superlige u 2011. godini, koje mu je dodeljeno posle glasanja 14 glavnih trenera klubova Superlige, glasova publike i glasu medijskog sponzora „Sportskog žurnala“. Vukovi su tada prelomili meč tek u poslednjoj četvrtini, a Ristić smatra da ni ovoga puta neizvesnost neće nedostati.

– Moja očekivanja su ista kao i uvek. Očekujem tvrdu i neizvesnu utakmicu sa puno dobrih, kvalitetnih fudbalskih poteza koji će potvrditi epitet derbija. Mislim da smo dobro trenirali u protekle dve nedelje i da su svi igrači spremni da daju svoj maksimum u duelu sa šampionom države. Zbog njihovog zgusnutog rasporeda utakmica imali smo jednu nedelju više za pripremu, ali to nam ne daje apsolutno nikakvu prednost.


Ono što će odlučiti utakmicu po meni je, kao i uvek, broj grešaka koje će timovi počiniti kao i dueli u linijama. Iako mislim da će sve prštati u „rovovima“, ipak verujem da će prevagu doneti duel ofanzivne linije Vukova protiv defanzivne linije Veprova. Tu bi trebalo da bude najžešće. Iako je ovaj derbi došao poprilično rano u sezoni i timovi još uvek nisu maksimalno „naštimovani“, nadam sa da će mnogobrojna publika otići zadovoljna sa Ade – kaže Ristić.

Ono štoje popularni Alf u napadu, to je Predrag Šćekić u fazi odbrane. Tokom poslednjih nekoliko sezona u kojima se usavršavao na poziciji lajnbekera postao je pravi lider odbrane, dosta je napredovao, a kao kruna uspešnog rada stigla je titular MVP odbrane Superlige 2011. Od kako su se preselili na Adu, Vukovi nisu izgubili nijedan meč na domaćem terenu, a Šćekić veruje da će njegov tim biti taj koji će im naneti prvi poraz.

– Kao i uvek, pred duel dva velika rivala, skoro je nemoguće prognozirati pobednika. Bez obzira ko je trenutno bolje plasiran na tabeli, ili ko je u boljoj formi,ovi mečevi obiluju neizvesnošću. Prošle godine su Veprovi bili favoriti, a ipak su Vukovi slavili na kraju.
Iako smo ove godine doveli dva importa, nemamo plejmejkere kao što su prošle godine bili braća Pejton, tako da smo svesni da će neko od domaćih igrača morati da iskoči u prvi plan i da prelomi utakmicu. Lično ne sumnjam da imamo dovoljno kvalitetnih pojedinaca koji su sposobni za tako nesto.


U ekipi je odlična atmosfera, polako se uigravaju sve linije tima i kockice se slažu. Verujemo jedni u druge i verujemo da možemo da budemo prvi tim koji će pobediti Vukove na Adi.
Kao i obično, meč će odlučiti nijanse. Za obe ekipe se smatra da imaju kvalitetne napade, tako da će pobednika odlučiti odbrane, odnosno pobediće ekipa čija odbrana bude uspela da zaustavi protivnika na što manjem broju poena. Takođe, pobedu može odneti ekipa koja je koncetrisanija u specijalnom timu – smatra Šćekić.

Derbi SBB Vukova i Mozzart Wild Boars-a igra se danas od 13 časova, na Adi Ciganliji, a svi koji nisu otišli put Beograda, imaće prilike da gledaju meč u direktnom tv-prenosu, na Sportklub Prime kanalu.