Nevena Milikić je mlada Kragujevčanka podjednako posvećena profesionalnoj karijeri i promociji zdravog života kroz popularisanje sporta i to američkog fudbala.

U razgovoru otkriva zašto se bavila američkim fudbalom, koje su joj osnovne životne preokupacije i kako sportu koji voli može da pomogne kao ambasadorka.

Na početku razgovora Nevena ističe da se bavi stomatologijom.

“Trenutno radim u privatnoj ordinaciji Milikić i kao specijalizant parodontologije i oralne medicine na stomatološkom fakultetu u Beogradu”, kaže Nevena. Ljubav prema američkom, kaže, fubalu datira iz rane mladosti. “Američki fudbal mi je uvek bio interesantan, tako da kada se pojavila prilika da zaigram, prijavila sam se za prvi trening ženskog kluba ,,Wild Cats” i igrala dok god su mi obaveze dozvoljavale”, ističe Nevena.

Kada se ukazala prilika da i na drugi način pomočne razvoj i popularizaciju ovog sporta ona ju je rado prihvatila. Ambasadorka je postala 21. avgusta, baš na rođendan “Divljih veprova”, kluba koji je sinonim za američki fudbal u Srbiji.

“Mislim da i sama pozicija ambasadora ukazuje na pravac u kom pokušavamo da idemo. Potencijalnim novim članovima, publici, sponzorima je potrebno približiti suštinu fudbala na neki interesantan način. Sada su tu i društvene mreže, apparel proizvodi, različiti dogođaji koji se mogu organizovati (kada nam epidemiološka situacija dozvoli). Proširiti publiku i prikazati im nešto zanimljivo, uzbudljivo”, smatra Nevena.

Ona veruje da i u ovom, na prvi pogled, potpuno muškom sportu ima mesta za žene. I ne samo to.

“Višegodišnje postojanje različitih ženskih klubova i same ženske lige pokazuje da ima. Od samog početka to je bila skupina potpuno različitih karaktera, devojke drugačijih interesovanja koje su u sportu našle nešto zajedničko. Igra je kompleksna, dinamična, a opet prilagođena i različitim uzrastima i polovoma. Lično bih volela da sam i dalje na terenu da poslovne obaveze to dozvoljavaju”, ističe Nevena.