Posle ofanzivnog linijaša Dušana Stošića, još dva internacionalca iz redova niških Imperatora, Leon Milošević i Strahinja Grujić, pojačala su Kragujevac Wild Boarse.

Za razliku od Stošića koji je bio član švedskih Västeras Roedeersa, talentovani tandem bivših juniorskih reprezentativaca branio je boje Miškolc Stilersa, kojima je u protekloj sezoni pomogao da se po prvi put domognu titule prvaka Mađarske. Dvadesetogodišnji Grujić je kao lajnbeker na četri utakmice zabeležio 18 teklova i po dva isforsirana fambla i izblokirana fild golda, dok je dve godine stariji Milošević takođe bio odličan u odbrani, kao defanzivni bek, ali još bolji u napadačkoj ulozi risivera, gde je zabeležio sedam tačdaunova hvatanjem i podelio prvo mesto u ligi u tom segmentu, sa saigračem iz Amerike, Trojom Rajsom.

leon milosevic strahinja grujic

Obojica ističu da su bili odlično prihvaćeni u Stilersima i da je igranje u Mađarskoj za njih ogromno iskustvo, koje je na kraju krunisano i prvom zlatnom medaljom u karijeri. Slično očekuju i u kragujevačkom klubu.

– Iz godine u godinu Veprovi su jedna od najozbiljnih organizacija u ovom delu Evrope i ovo je veliki korak napred u mojoj karijeri. U Kragujevac su me doveli želja da naučim od najboljih kao i želja za pobedama. Mislim da će mi igranje u Vajld borsima prvenstveno doneti nova poznanstva, zatim nova iskustva u fudbalu, kao i rad sa najboljim trenerima i igračima naše lige. Za narednu sezonu gajim velika očekivanja, kako za sebe tako i za ceo tim. Nadam se osvajanju Prve lige Srbije i, naravno, što boljim partijama u CEFL ligi – rekao je Grujić.

Iako tek dvadesetdvogodišnjak, Milošević je pored Miškolc Stilersa bio na pragu još dva inostrana angažmana, ali mu je nedostajalo i malo sreće da ih ostvari. Najpre je 2015. godine uspešno prošao probu u Falconsima iz Kelna, ali je ovaj nemački klub usled odlaska glavnog sponzora morao da istupi iz GFL-a, najjače lige u Evropi, pa je samim tim i naš igrač ostao bez ugovora. U predstojećoj sezoni Milošević je trebalo da nastupa u dresu turskog šampiona i učesnika F4 Lige šampiona, Koč Remsa iz Istanbula, čak je i trenirao mesec i po dana sa ovim timom, ali mu je na kraju, najverovatnije zbog smanjenja broja stranaca, propao i ovaj transfer. Ipak, nimalo ne žali, jer je vrlo brzo uspeo da dogovori saradnju sa srpskim šampionom.

– Sviđa mi se roster Veprova i ima puno talentovanih igrača sa kojima bih voleo da igram, a privukao me je i CEFL koji je ove godine dosta jak. Mislim da je klub jako ozbiljan, što pokazuju rezultati svih ovih godina i nadam se dobrom iskustvu. Potrudiću se da doprinesem Veprovima najbolje što umem i takođe se nadam najboljem mogućem uspehu i ostvarenju svih ciljeva – zaključio je Milošević.

leon milosevic strahinja grujic copy