Samo 15-ak dana pre planiranog početka Juniorske lige Srbije, koji je prvobitno bio zakazan za 10. septembar, došlo je do promene u rasporedu takmičenja. Glavni razlog za ovo je odustajanje Indijanaca iz Inđije i Legionara iz Sremske Mitrovice iz grupe „Sever“ i niških Imperatora iz grupe „Jug“. Takođe, dve ekipe iz „Juga“, Mladenovac Forestlanders i Požarevac Outlows, spojile su se u jedan tim i prešle u „Sever“, pa je umesto 11 prijavljenih timova liga ostala na sedam.

Prema novom rasporedu, za „Trofej Veljka Makojevića, u grupi „Jug“, pored kragujevačkih Divljih veprova, boriće se još samo dve ekipe – Kraljevo Royal Crowns i Čačak Angel Warriors, dok će u grupi „Sever“ igrati četiri tima – Pančevo Panthers, Vukovi Beograd, Novi Sad Dukes i Mladenovac Požarevac.

 Prema novom rasporedu promenjen je i sistem takmičenja, koje će početi nedelju dana kasnije (17. septembra). Timovi iz grupe „Jug“ igraće po dvokružnom, a ekipe iz grupe „Sever“ po jednokružnom sistemu, a po dva najbolja tima plasiraće se u polufinale.

– Ovo je još jedan od pokazatelja da Upravni odbor SAAF-a loše radi. Nejasno je zašto je napravljena ovako loša organizaciju takmičenja. Kada se već sve svelo na sedam klubova, trebalo je sve staviti u jednu grupu, pa da dečaci koji naporno treniraju odigraju što veći broj utakmica sa različitim timovima. Pokazalo se da juniorski pogoni svake godine izbacuju gomilu dobrih igrača, a ovako loš sistem takmičenja može samo da uspori razvoj američkog fudbala na ovim prostorima. Da li je neko pitao te dečake i klubove, koji ce igrati Juniorsku ligu, kakav bi sistem više voleli ili je Upravni odbor SAAF-a važniji od budućnosti američkog fudbala u Srbiji – pita se Nemanja Čalija, predsednik Divljih veprova.

Bilo kako bilo, raspored južne divizije, ukoliko se SAAF ne odluči za nove promene, glasiće ovako:
I kolo (17. septembar): Kraljevo Royal Crowns – Čačak Angel Warriors, Kragujevac Wild Boars slobodan,
II kolo (24. septembar): Kragujevac Wild Boars – Kraljevo Royal Crowns , Čačak Angel Warriors slobodan,
III kolo (1. oktobar): Čačak Angel Warriors – Kragujevac Wild Boars, Kraljevo Royal Crowns slobodan,
IV kolo (8. oktobar): Čačak Angel Warriors – Kraljevo Royal Crowns, Kragujevac Wild Boars slobodan,
V kolo (15. oktobar): Kraljevo Royal Crowns – Kragujevac Wild Boars, Čačak Angel Warriors slobodan,
VI kolo (22. oktobar): Kragujevac Wild Boars – Čačak Angel Warriors, Kraljevo Royal Crowns slobodan.