LOADING

Type to search

Američka ambasadorka na treningu šampiona

Novosti

Američka ambasadorka na treningu šampiona

Share

Prilikom posete Kragujevcu američka ambasadorka Meri Vorlik je posetila trening kluba američkog fudbala Kragujevac Wild Boars.  U četvrtak 26. avgusta, pred samu posetu treningu ambasadorka je razmotrila mogućnosti saradnje na sastanku sa predsednikom kluba Namanjom Čalijom, zatim i sa predsednikom Saveza američkog fudbala Srbije, Dušanom Obradovićem, i gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem. Nakon toga je porazgovarala i sa igračima i trenerom Aleksandrom Ristićem, a ostatak jednočasovne posete provela je posmatrajući trening.

Ovom prilikom ambasadorka Vorlik je rekla: “Veoma mi je drago što se američki fudbal veoma brzo razvio u Srbiji i što mnogo mladih ljudi trenira ovaj sport. Ja ću učiniti sve što mogu da unapredim ovaj sport u Srbiji. Divljim Veprovima kao i svim ostalim klubovima u Srbiji želim puno uspeha u daljem radu.”

Predsednik Divljih Veprova Nemanja Čalija, zahvaljujući se ambasadorki na odvojenom vremenu da poseti kragujevački klub je rekao: “Ovo je veliki dan za naš klub, kao i ovaj sport u Srbiji. Dolazak ambasadorke na trening nije mala stvar. Nadam se da ćemo napraviiti saradnju sa ambasadom koja će nam pomoći da razvijemo sport i dobijemo opremu koja nam je neophodna, za sve srpske klubove, kao i da će ambasada pomoći izgradnju stadiona u Kragujevcu.”

Obzirom da je ovo je prvi put da američka ambasadorka Meri Vorlik, poseti neki klub američkog fudbala u Srbiji, gradonačenik Kragujevca je istakao da Grad Kragujevac planira otpočnjanje izgradnje terena za američki fudbal i pozvao ambasadu Sjedinjenih Američkih Država da pomogne na tom projektu, što je i bila jedna od glavnih tema sastanka. Pored toga, tokom posete ambasadorke, dobijeno i obećanje da će se ambasada direktno uključiti u poodršku Savezu američkog fudbala Srbije – SAFS i pomoći da iz SAD stigne donacja od preko 300 kompleta zaštitne sportske opreme za igrače, koju će SAFS podeliti svim klubovima u Srbiji.

{besps}ambasadorka{/besps}

{jcomments on}

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.