Prva stranica knjige o devojkama u američkom fudbalu u Srbiji ispisana je danas u Mataruškoj Banji, gde su se sastale ekipe Kraljevo Royal Crowns-a i Kragujevac Wild Cats-a.

Doduše, dame nisu bile „pod oklopom“ već su se nadmetale u beskontaktnoj fleg verziji, ali je uprkos tome ovo ogroman korak ka razvoju ovog sporta u Srbiji.

Nisu izostali ni atraktivni potezi u Sportskom centru „Okanik“, pa se u pojedinim trenucima činilo kao da su na terenu mnogo iskusniji igrači, a ne devojke koje se ovim sportom bave tek nekoliko meseci. Sve u svemu, igračice oba tima pružile su mnogo više nego što se od njih pre ovog meča očekivalo i razbile sve predrasude, pa su i najnevernije Tome, koje su smatrale da devojkama nije mesto u ovom sportu, potpuno su ostale bez argumenata.

Iako je rezultat bio u drugom planu, a daleko od toga da devojke nisu „ginule“ za pobedu, treba napomenuti da su Kragujevčanke ubedljivo dobile prvi meč – 32:6, dok su u drugom duelu ovih timova Krune pružile mnogo jači otpor, ali su na kraju ipak Divlje mačke slavile sa 31:20, pa je pehar namenjen osvajaču „Challenge cup – Kraljevo 2011“ otišao u Kragujevac.

Prve poene u istoriji ženskog američkog fudbala u Sribji postigla je igračica Wild Cats-a, Tanja Obradović.

Na ovom odlično organizvanom turniru snage su odmerili i najmlađi članovi tradicionalno prijateljskih klubova, a u sva tri meča uspešniji su bili Divlji veprovi, kojima je pripao još jedan trofej (44:22, 32:6, 27:19).

Na kraju, domaćin je svim akterima turnira podelio zahvalnice, a svi koji su bili u Sportskom centru „Okanik“ dugo će se sećati dana kada je četrdesetak devojaka ostavilo srce na terenu i zasenilo sve prisutne.