Najtrofejniji srpski tim, Kragujevac Wild Boars, braniće titulu šampiona u finalu Prve lige Srbije, pošto je u polufinalu ubedljivo savladao beogradske Plave zmajeve, na terenu SC „Pampas“, u Donjoj Trnavi, rezultatom 55:6.

Sve je bilo gotovo već na poluvremenu, na koje su Kragujevčani otišli sa velikih 35 poena prednosti, aktiviravši takozvani mercy rule već u prvoj polovini susreta – 41:6.

Američki trkač Afonso Tomas ponovo je davao ton igri Veprova, postigavši tri tačdauna trčanjem u tom periodu. I njegov sunarodnik, kvoterbek Kori Filds, imao je isti učinak, ali na drugačiji način, uputio je dva pasa za tačdaun ka Ivanu Radojičiću i Aleksu Hutanuu i jednom se i sam dokopao end zone.

U nastavku susreta bilo je dovoljno vremena tek da Italijan Hutanu vrati pant za tačdaun i da mladi raningbek Dimitrije Nikolić stavi šlag na tortu.

Izuzev jednog drajva krajem druge četvrtine, u kom je protivniku dozvolila dva dugačka pasa i tačdaun, i odbrana Šumadinaca odradila je prilično dobar posao na ovoj utakmici, pa u kragujevačkom taboru mogu da budu zadovoljni formom pred odlučujući meč.

Kragujevčani će se u finalu sastati najverovatnije sa „večitim rivalima“, beogradskim SBB Vukovima, koji svoj polufinalni meč sa kikindskim Mamutima igraju u nedelju.