U prvom kolu Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi ubedljivo su savladali Jagodina Black Hornetse, rezultatom 49:22, a statistika delimično otkriva na koji način su došli do trijumfa.

Novi kvoterbek Veprova, Džejk Sison, sigurno je predvodio svoj tim do pobede, kompletiravši čak 78 odsto pasova (14/18), za 215 jardi i 2 tačdauna, bez presečenih dodavanja, za NCAA pas rejting od čak 215. U mnogome mu je pomogla i ofanzivna linija koja nije dozvolila nijedan sek.

Fantastično raspoložen bio je i drugi import u redovima Veprova, Nik Lasejn, koji je osvojio ukupno 168 jardi (70 trčanjem, 47 hvatanjem, 51 kik-of riturn), uz četiri tačdauna. Po sveukupnom broju jardi pratili su ga Brazilac Pedro Mediči sa 126 jardi (54 hvatanjem, 45 kik-of riturn, 27 pant riturn), te talentovani hvatač Stefan Borković (54)…

Lasejn je sva četiri tačdauna postigao trčanjem, a u napadu po zemlji društvo mu je pravio Mihailo Novaković sa 24 jarda i jednim tačdaunom. Obojica su imala fantastičan prosek od preko 8 jardi po nošenju, bez famblova i minus jardi.

Sison je svoje pasove rasporedio ka šest hvatačkih opcija, pa su tako Mediči (1TD) i Borković završili meč sa po 54 jarda hvatanjem, Lasejn je imao jedno hvatanje od 47, Filip Nedeljković 29, perspektivni Milan Novaković 22, a Stefan Đurić 9 (1TD).

Lasejn je vratio samo prvi kik-of i to za 51 jard, a zatim je tu ulogu prepustio Medičiju koji je vraćanjem pantova i kik-ofa prešao 72 jarda.

Dosta posla imao je i kiker Petar Goić, koji je izveo čak 8 početnih udaraca, uz odličan prosek od 55 jardi. Takođe je bio stopostotono precizan i prilikom svih 7 ekstra poena.

U odbrambenim zadacima istakao se defanzivni end Stefan Dukić, koji je zabeležio 3,5 teklova i jednom deflektovao pas protivničkog kvoterbeka. Sledili su ga lajnbekeri Lazar Nikolić meč je završio sa 3 tekla i sekom za 11 jardi i povratnik Ivan Krković sa 2,5 teklova i sekom za 23. Kvoterbeka Jagodinaca, Kristofera Poupa, u minus je vratio i Aleksa Đokić, koji je do ove sezone bio na toj poziciji, dok će mu u ovoj primarna uloga biti u defanzivnoj liniji.

Timska statistika pokazuje da su rivali bili na sličnom učinku u igri pasom (215:223 jarda), dok su Veprovi prevagu odneli u trčanju (94:18), specijali (137:61), ali i odbrani. Ukupan broj osvojenih jardi bio je 446:303 u korist Veprova.