Drugo izdanje juniorske lige Srbije počinje u nedelju utakmicom između kragujevačkih Divljih Veprova i Plavih Zmajeva.

Utakmica u kojoj su prošlogodišnji vicešampioni Zmajevi domaća ekipa, igra se za trofej “Veljko Makojević”. Trofej nosi ime po dugogodišnjem igraču i treneru Wild Boarsa koji je tragično preminuo pre godinu dana. Kao znak odavanja pošte Veljku pre početka svih utakmica u JLS biće održan minut ćutanja.

Utakmica počinje u nedelju 6. Septembra od 20h na Adi Ciganliji na terenu sa veštačkom travom.

Timovi članovi Juniorske lige Srbije su podeljeni u dve grupe, i to po rednim brojevima u grupi:

Grupa Sever:
1. Klek Knights
2. Pančevo Panthers
3. Novi Kneževac Grofovi
4. Vrbas Hunters

Grupa Jug:
1. Beograd Blue Dragons
2. Kragujevac Wild Boars
3. Kraljevo Royal Crowns & Čačak Angel Warriors (mix tim)

Takmičenje u obe grupe se odvija po jednokružnom sistemu pri čemu se svaki tim sastaje jednom, bilo kao domaćin ili kao gost sa svakim timom iste grupe.

Nakon odigranog poslednjeg kola takmičenja grupa Sever i Jug sastaju se u utakmicama polufinala plej-ofa ovih grupa najbolje plasirani timovi obeju grupa, kao domaćini, sa drugoplasiranim timovima iz suprotne grupe.

Pobednici ovih polufinala igraće međusobno jednu finalnu utakmicu kod tima sa boljim učinkom u toku takmičenja, kao domaćina.
Pobednici iz polufinalnih utakmica odigraće međusobnu finalnu utakmicu za titulu prvaka Juniorske lige Srbije za trofej Veljka Makojevića.

Iako je bilo dosta prigovora na vreme trajanja utakmica u JLS, ono je ostalo nepromenjeno u odnosu na prošlu godinu, te četvrtina traje 8 minuta.

Preuzeto sa www.bluedragons.org.rs.