Posle grupe „Sever“ koja je zbog većeg broja timova počela minulog vikenda, u nedelju će na teren i timovi iz divizije „Jug“ Juniorske lige Srbije.

Aktuelni vicešampioni i prvaci iz 2013. godine, Kragujevac Wild Boarsi, na otvaranju sezone ugostiće niške Imperatore, u nedelju, od 15 časova, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

U odnosu na prethodne sezone, Kragujevčani su pretrpeli određene promene, kako u igračkom kadru, tako i stručnom štabu, a u predstojećem takmičenju, kao glavni trener predvodiće ih Darko Cvetković, dugogodišnji reprezentativac Srbije sa značajnim iskustvom u radu sa mlađim nacionalnim selekcijama naše zemlje.

– Juniorsku sezonu ne posmatram kao takmičenje koje donosi lovorike pobedniku, već kao bitan element stasavanja mladih igrača. Stoga se do sada nisam ni obazirao na domet ove ekipe. S obzirom na broj timova ove godine, sigurno ćemo odigrati pet utakmica, a ukoliko dođemo do polufinala, biću veoma zadovoljan isključivo zbog prilike da odigramo što više mečeva. Što se rostera tiče, iznenađujuće je skorman broj igrača u odnosu na ranije godine u Kragujevcu. Morali smo da se upravljamo po tome, ali raduje me što srž ekipe i dalje čine momci koji su veoma dominantni u juniorskoj konkurenciji i iza sebe imaju nekoliko seniorskih sezona – rekao je Cvetković.

Prošlogodišnji okršaj ovih rivala završen je ubedljivim trijumfom Veprova – 35:6, ali Imperatorima je to bila debitantska sezona, pa u ovaj duel ulaze znatno iskusniji.

– Naš tim je spreman za početak sezone, a posebnu ulogu u tom poduhvatu imaju novi, mladi treneri koji su oblikovani u kragujevačkoj školi američkog fudbala. O Imperatorima ne znam mnogo, osim da su predvođeni sjajnim mladim srpskim trenerom Jovicom Jovićem, koji belieži zapažene rezultate sa seniorskim timom Nišlija. Očekujem da se pojave u skromnom broju i da na neki način imitiraju igru svoji starijih drugara iz Niša. Biće to utakmica koju ćemo iskoristiti da proverimo gde se nalazimo za sada u odnosu na druge timove – zaključio je Cvetković.

U nedelju u isto vreme igra se i duel Kraljevo Royal Crownsa i Imperatora Niš, dok je okršaj Čačak Angel Warriorsa i Požarevac Pastuva odložen za nedelju dana.